2020-02-27 12:54:11
Φωτογραφία για Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για το

παιδί της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, η 38χρονη μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει το παιδί της 38χρονης είναι κλειστό από το πρωί της Πέμπτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσής του. Το παιδί πήγε στο σχολείο του τουλάχιστον επί δύο ημέρες μετά την επιστροφή της μητέρας του από το Μιλάνο (23 Φεβρουαρίου).

Το παιδί παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, όπως και η μητέρα του, και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και αυτό εισαχθεί και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ.

Ωστόσο, αν και η πληροφορία αυτή έχει κάνει τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου και έχει αναρτηθεί σχεδόν από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ αλλά έχει μεταδοθεί και από τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εντούτοις είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές όπως είναι ο ΕΟΔΥ, ενώ το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία παραπέμποντας στον ΕΟΔΥ.


Τα τηλέφωνα του οργανισμού είτε είναι κατειλημμένα, είτε δεν απαντούν στις κλήσεις δυσχεραίνοντας έτσι τη διαδικασία επιβεβαίωσης του συμβάντος. Στις 13:30 έχει προγραμματιστεί ενημέρωση των συντακτών υγείας στο αρμόδιο Υπουργείο από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ