2020-02-27 14:37:11
Φωτογραφία για Covid 19: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κοροναϊού στη χώρα μας. Επιβεβαιώθηκε μετάδοση της νόσου στο παιδί της 38χρονης, ενώ θετική στον Covid-19 είναι ακόμη μία Ελληνίδα, που επέστρεψε από την Ιταλία και νοσηλεύεται στην Αττική.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώθηκε η μετάδοση του Covid-19 σε στενό συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης, που νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο ΑΧΕΠΑ και αποφασίστηκε για προληπτικούς καθαρά λόγους το κλείσιμο δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες. Πρόκειται για το 105ο δημοτικό. 

Όπως διευκρινίστηκε το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο τη Δευτέρα, ωστόσο χθες συμμετείχε σε μία εκδρομή. Θα γίνουν προληπτικά εξετάσεις σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, αν και εκτιμάται ότι δεν υπήρξαν υψηλού κινδύνου επαφές. Τόσο το παιδί όσο και η 38χρονη εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, το κρούσμα στην Αττική ιχνηλατείται έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.


Στη διάρκεια της ενημέρωσης επισημάνθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του ιού αποφασίστηκε να αναβληθούν οι εφετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Σε απολύμανση στο κτήριο του Δημαρχείου στη Θεσσαλονίκη προχώρησε εν τω μεταξύ ο τοπικός κεντρικός Δήμος, μετά και το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στην πόλη, καθώς στους χώρους του είχε βρεθεί προ ημερών η 38χρονη που διαγνώσθηκε με τη νόσο και νσοηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (αρνητικής πίεσης) στο ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο αναφοράς για τη βόρεια Ελλάδα. Aπολύμανση θα γίνει προληπτικά και σε άλλα κτήρια του Δήμου, ενώ θα γίνει και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ