2020-02-28 09:00:58
Φωτογραφία για Τι μπορώ να κάνω για να προστατευτώ από τον κοροναϊό;
· Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους από το COVID-19 είναι να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας, να καλύπτετε το βήχα σας με την καμπύλη του αγκώνα ή να χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλο το οποίο να απορρίπτεται σε κλειστούς κάδους απορριμμάτων. Διατηρείτε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από άτομα που βήχουν, φταρνίζονται ή φτύνουν.

· Αποφεύγετε την επαφή με ζώα ζωντανά ή νεκρά , ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση ωμών ή ατελώς μαγειρεμένων ζωικών προϊόντων. Κατά την διαχείριση ωμού κρέατος, γάλακτος και ζωικών εντοσθίων, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από τους κανόνες ασφαλούς διαχείρισης τροφίμων, προκειμένου να αποφεύγεται η επιμόλυνση.

· Αποφεύγετε την επαφή με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού( π.χ. βήχας, καταρροή).

· Αποφεύγετε το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός(π.χ. σχολεία, στρατόπεδα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες) φροντίζουμε να αερίζεται επαρκώς ο χώρος και να γίνεται επιμελής καθαρισμός κοινόχρηστων επιφανειών( π.χ. πόμολα, τηλέφωνα, επιφάνειες γραφείων) και κοινόχρηστων χώρων (π.χ. τουαλέτας, χώρων αναμονής εξυπηρέτησης κοινού).

· Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, ειδικότερα μετά από την επιστροφή από ταξίδι αποφεύγουμε την επαφή με άλλα άτομα και ζητάτε άμεσα ιατρική συμβουλή.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ