2020-02-28 20:16:00
Φωτογραφία για Τουρκία απαιτεί οι μεγάλες δυνάμεις να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ιντλίμπ
Ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία θα είχε άσχημο τέλος για την Άγκυρα, εκτίμησε Ρώσος πολιτικός

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξίωσε η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους και θα θέσει σε εφαρμογή μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου 33 Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βομβαρδισμούς για τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

«Εκατομμύρια άμαχοι βομβαρδίζονται εδώ και μήνες. Υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γίνονται συστηματικά στόχος από το καθεστώς» της Συρίας, πρόσθεσε ο Αλτούν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.


«Οι προστάτες [του καθεστώτος], η Ρωσία και το Ιράν, θα χάσουν όλη τους την αξιοπιστία εάν αποτύχουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να μειωθούν τα βίαια επεισόδια και οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση από την Τουρκία, θα είχε άσχημο τέλος για την Άγκυρα, εκτίμησε Ρώσος πολιτικός

Ανώτερος Ρώσος πολιτικός προειδοποίησε σήμερα ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της Συρίας από την Τουρκία, θα έχει άσχημο τέλος για την Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ ήταν αυτός που έκανε την προειδοποίηση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι στέλνει δύο πολεμικά πλοία που είναι ικανά να εκτοξεύουν πυραύλος Κρουζ στα ανοικτά των συριακών ακτών και κατηγόρησε την Άγκυρα για τον θάνατο των 33 Τούρκων στρατιωτών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ