2020-02-28 22:28:33
Φωτογραφία για Ενισχύονται οι δυνάμεις του Στρατού στον Έβρο
Με μετακινήσεις μονάδων στρατού από τα μετόπισθεν στα ελληνοτουρκικά σύνορα

στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, απαντά η Ελλάδα στον ασύμμετρο πόλεμο που εχει εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία κατευθύνοντας και επίσημα πλέον τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 300 περίπου άνδρες του Στρατού Ξηράς μαζί με δυο λόχους των Ειδικών Δυνάμεων, έχουν ήδη λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνο-τουρκική μεθόριο, αλλά και να αυξήςουν την πληρότητα των μονάδων του στρατεύματος, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, εξαιτίας του φόβου πρόκλησης ακόμη και ενός θερμού επεισοδίου, σε μια πιθανή προσπάθεια της Τουρκίας να στρέψει το ενδιαφέρον της τουρκικής κοινής γνώμης από τα ανατολικά στα δυτικά σύνορα της. Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και απο την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.


Η συγκεκριμένη απόφαση, απ' ό,τι φαίνεται ελήφθη σήμερα στο πρωΐ στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργειο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της πολιτικής ηγεσία και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Αμεσως μετα το τέλος της σύσκεψης αναχώρησε για τον Έβρο, όπου και βρίσκεται τώρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ Κωνσταντίνος Φλωρος. Ο Α/ΓΕΕΘΑ πέταξε μάλιστα με το ελικόπτερο που τον μετέφερε πάνω απ´ όλη τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας προκειμένου να εχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί και απο τις δυο πλευρές των συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωΐ ο κ. Φλωρος πρόκειται να επισκεφθεί το Αγαθονησι και το Φαρμακονήσι, δυο απο τα νησιά που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των συνεχών υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και χημικά στις Καστανιές

Έκρυθμη είναι η ατμόσφαιρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.

Ήδη, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 άτομα. Την ίδια ώρα, η αστυνομία ενισχύει τις δυνάμεις της στο σημείο, όπου καταφθάνουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες.

Μετά την απειλή Ερντογάν για την πολιτική ανοικτών συνόρων, σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων άρχισε να συγκεντρώνεται στα σύνορα, με σκοπό να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος. Μόλις το τελωνείο έκλεισε, η ελληνική πλευρά προσπάθησε να τους πείσει να επιστρέψουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η Τουρκία τους δέχθηκε πίσω, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη. Παράλληλα, πολλοί μετανάστες αποφάσισαν να μείνουν εκεί, ευελπιστώντας ότι θα περάσουν στην Ελλάδα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ