2020-02-29 16:24:51
Φωτογραφία για Νέος Αρχηγός της Ε.Φ. ο Αντγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Πότε θα γίνει η παράδοση-παραλαβή
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημ. Ζερβάκης διαδέχεται τον με εξαιρετικό έργο Αντιστράτηγο Ηλ. Λεοντάρη - Who’s Who του Αντιστράτηγου Δημ. Ζερβάκη

Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, μετά από σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδος, πρόκειται να αναλάβει ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, Επίτιμος Διοικητής της 1ης Στρατιάς, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες κυπριακές πηγές! Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΦ διαδέχεται τον επί τριετία απόλυτα επιτυχημένο στην αποστολή του νυν Αρχηγό Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στο παρελθόν έχει ξαναϋπηρετήσει στην Κύπρο ως Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, επομένως γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στο νησί, κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς η συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Φρουράς είναι εξαιρετικά κρίσιμη και με πολλαπλές τουρκικές απειλές σε όλα τα «μέτωπα».


Συμφώνως με τις ίδιες κυπριακές πηγές η τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στη Λευκωσία ώστε εν συνεχεία να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με τη νέα του ιδιότητα στην παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Η τριετής θητεία του Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη ως Α/ΓΕΕΦ θεωρείται ως μία από τις πιο ουσιαστικές και επιτυχείς Αρχηγού ΓΕΕΦ στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επί της θητείας του η Εθνική Φρουρά προχώρησε ουσιαστικώς την αναδιοργάνωσή της, πραγματοποίησε άλματα στον τομέα της στρατιωτικής διπλωματίας και «ανοίγματος» των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων με συμμετοχές σε τριεθνή σχήματα (Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου/Ισραήλ), συνεργασιών με ελληνικών γαλλικές, ιταλικές και αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις, έναρξη νέου εξοπλιστικού προγράμματος, άρση του εμπάργκο όπλων από πλευράς ΗΠΑ, συμμετοχής σε αμυντικές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κλπ.

Who’s Who του Αντιστράτηγου Δημ. Ζερβάκη

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) το 1979, από την οποία αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πυροβολικού. Επίσης είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), ενώ είναι απόφοιτος του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών των ΗΠΑ.

Έχει επίσης αποφοιτήσει από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, και κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Arts) του Βρετανικού Πανεπιστημίου Hull στις Στρατηγικές Σπουδές.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στον Ελληνικό Στρατό υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ.

Επίσης έχει υπηρετήσει ως παρατηρητής και επιτελής στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) στο Κουβέϊτ-Ιράκ και ως επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν τοποθετημένος κατά τη διάρκεια της, ετήσιας ελληνικής προεδρίας, σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Aσφαλείας και Αμύνης.

Ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της συγκροτήσεως και διοικήσεως της 194ης Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (194 Μ-MLRS), ενώ διετέλεσε επίσης διοικητής και της 156ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού PzH-2000GR με τα υπερσύγχρονα γερμανικά οβιδοβόλα στον Έβρο, δύο από τις κορυφαίες μονάδες του ελληνικού πυροβολικού μάχης του Στρατού Ξηράς.

Ο Στρατηγός διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, καθώς και επιτελής και επί διετία Διευθυντής της Διευθύνσεως Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Ακολούθως διετέλεσε Διοικητής της 96ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ) στη Χίο, και μετά υπηρέτησε στην Κύπρο ως Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ. Ως αντιστράτηγος υπηρέτησε ως Διοικητής της 1ης Στρατιάς, θέση από την οποία αποστρατεύτηκε πέρσι.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του, παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών καθώς και το ασημένιο μετάλλιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και το μετάλλιο του Τάγματος της Αξίας του Γαλλικού Έθνους.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Α/ΓΕΕΦ είναι συμμαθητής του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς γνωρίζει άριστα ο ένας τον άλλον, ενώ συμπωματικώς τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη τον διαδέχτηκε για πρώτη φορά στη διοίκηση της 1ης Στρατιάς και τον διαδέχεται και τώρα ως Α/ΓΕΕΦ!

Συγχαρητήρια και καλότυχος να είναι ο νέος Αρχηγός!

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ