2020-03-03 10:23:44
Φωτογραφία για Επί ποδός οι επιστήμονες για τη «φάση 2» του κοροναϊού! Τι σχεδιάζουν
Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς θεωρούν βέβαιον ότι η διάδοση του κοροναϊού θα περάσει στη χώρα μας στη «φάση 2». Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον ο ιός θα μεταδίδεται μέσα στην κοινότητα, δηλαδή μέσα στον πληθυσμό, από άτομο σε άτομο χωρίς να μπορεί να βρεθεί η πηγή μόλυνσης.

Σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι γνωστό από που έχουν κολλήσει τον ιό, αφού η ιχνηλάτηση απέδωσε. Ταυτόχρονα όλοι όσοι έχουν εξετασθεί έχουν βρεθεί αρνητικοί, εκτός από τα επτά επιβεβαιωμένα περιστατικά. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα ο ιός βρισκόταν υπό τον επιδημιολογικό έλεγχο των ειδικών.

Ωστόσο όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας, είναι βέβαιον ότι και η χώρα μας θα περάσει στη δεύτερη φάση, αφού κάτι τέτοιο ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή δεν θα μπορεί να ιχνηλατηθεί ένα κρούσμα από που έχει κολλήσει.


Αυστηρότερα μέτρα

Η δεύτερη φάση επιβάλει περισσότερα προληπτικά μέτρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας έκλεισαν για αρκετές ημέρες διάφορα σχολεία ανά τη χώρα, επειδή κάποια παιδιά είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, ή είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει. Διαβάστε ΕΔΩ που μπήκε λουκέτο: «Κλείνουν σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω του κοροναϊού! Όλη η λίστα»

Με την τακτική αυτή αναμένεται να κινούνται για τη φάση 2 του κοροναϊού οι επιστήμονες το επόμενο διάστημα, αυστηροποιώντας τα μέτρα, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του ιού στη χώρα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ