2020-03-04 14:30:16
Φωτογραφία για Ισράηλ: Κοντά στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό επιστημονική ομάδα
Επιστήμονες του Ιδρύματος Ερευνών Migal Galilee που χρηματοδοτείται από το κράτος του Ισραήλ, έχουν εντοπίσει ομοιότητες μεταξύ του Covid-19 και του ιού λοιμώδους βρογχίτιδας των πτηνών, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ένα κιτ ταχείας διάγνωσης του νέου κορωνοϊού έχει αναπτύξει η ισραηλινή εταιρεία δημιουργίας ιατρικών προϊόντων BATM, η οποία αναφέρει ότι ήδη πολλά εργαστήρια και νοσοκομεία ανά τον κόσμο το χαρακτηρίζουν αξιόπιστο.

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 90.000 σε 73 χώρες, και τη διεθνή ιατρική κοινότητα να έχει αποδοθεί σε ένα μαραθώνιο άμεσης ιχνηλάτησης και διάγνωσης νέων περιστατικών, η ζήτηση είναι τεράστια, όπως επισημαίνει η ηλεκτρονική σελίδα The Times of Israel.

Η BATM βλέπει τις πωλήσεις της να έχουν εκτοξευθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η μετοχή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 16,4% και κατά 9,3% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, την ώρα που άλλες μετοχές –εξαιτίας του κορωνοϊού- σημειώνουν κατακόρυφη πτώση.


Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιστήμονες του Ιδρύματος Ερευνών Migal Galilee που χρηματοδοτείται από το κράτος του Ισραήλ, έχουν εντοπίσει ομοιότητες μεταξύ του Covid-19 και του ιού λοιμώδους βρογχίτιδας των πτηνών, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε το εμβόλιο μέσα στις επόμενες 8 με 10 εβδομάδες και να λάβουμε έγκριση ασφαλείας τις επόμενες 90 ημέρες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Migal Νταβίντ Ζίγκντον.

Ο Υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ Οφίρ Ακούνις χαιρέτισε το έργο της επιστημονικής ομάδας ως ένα «συναρπαστικό επίτευγμα». Υποστήριξε ότι είναι σίγουρος πως η πρόοδος θα είναι ταχεία και θα ανοίξει τον δρόμο για τις προκλινικές δοκιμές, την ώρα που άλλες εταιρείες εκτιμούν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, ίσως και περισσότερο, για την παρασκευή εμβολίου.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ