2020-03-05 22:00:19
Φωτογραφία για Ο Κορονοιός χτύπησε και την ποδηλασία! Μέχρι και τις 25 Μαρτίου...
Ο Κορονοιός χτύπησε και την ποδηλασία! Μέχρι και τις 25 Μαρτίου aναβάλλονται κάποια από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά event!

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που έλαβε χώρα στα γραφεία της UCI Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, αποφασίστηκε ομόφωνα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τα οποία είναι αναγκαία προκειμένου να προστατευτούν αθλητές, προπονητές, και όλοι έρχονται σε επαφή κατά την διάρκεια των διεθνών και τοπικών αγώνων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Ακόμη ο Πρόεδρος της UCI κ. David Lapartient σε μήνυμα του που κοινοποιήθηκε σε όλους τους διοργανωτές αγώνων, συστήνει σε όλους να σεβαστούν τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί ειδικά για όσους ασχολούνται με την αγωνιστική ποδηλασία η οποία τον μήνα Μάρτιο μετρά αρκετές διεθνείς διοργανώσεις. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της UCI ζητά να υπάρχει όριο διαμονών σε κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα, να υπάρχει μία ζώνη ασφαλείας μεταξύ κοινού και αθλητών τόσο στα σημεία εκκίνησης όσο και στα αντίστοιχα των τερματισμών, έτσι ώστε να μην έρχεται κανείς σε επαφή με τους ποδηλάτες
. Ακόμη ζητά να υπακούν όλοι στις εντολές των κατά τόπους Υπουργείων Υγείας, και σε περίπτωση που κάποιος αθλητής, συνοδός, ή άτομο που βρίσκεται κοντά σε αθλητές διαγνωστεί με Κορονοιό να τηρείται το πρωτόκολλο ασφαλείας που ορίζει η χώρα όπου βρίσκεται και αφού εξέλθει από την καραντίνα να φέρει μαζί του όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Επίσης θέτει στην διάθεση όλων των διοργανωτών τις υπηρεσίες του ειδικού Λοιμοξιολόγου Ιατρού της uci Xavier Bigard, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος να απαντά σε όλα τα αιτήματα βοηθείας που τυχόν προκύψουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην γειτονική Ιταλία έχουν αναβληθεί πολύ μεγάλοι προγραμματισμένοι αγώνες όπως το Μιλάνο - Σαν Ρέμο, ο Γύρος Σικελίας, και ο δημοφιλής Τιρένο- Αντριάτικο που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν εκατομμύρια θεατών που βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών και τους παρακολουθούν. Όλοι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως μέχρι τις 25 του Μάρτη αναστέλλονται οι διεθνείς διοργανώσεις για λόγους ασφαλείας λόγο εξάπλωσης του Κορονοιού.

Aυξημένα όμως είναι τα μέτρα ασφαλείας και στον International Tour of Rhodes ο οποίος ξεκινά, αύριο 6/3/2020 με την συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων που βρίσκονται στο νησί εδώ και μία εβδομάδα, πραγματοποιώντας μαζί και την προετοιμασίας τους εν όψει μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ξενοδοχεία της Ρόδου όπου διαμένουν οι ποδηλάτες και τα τεχνικά team των ομάδων τους, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του ιού. Μάλιστα δε σε κάθε τραπέζι του εστιατορίου που σιτίζονται οι ποδηλάτες του International tour of Rhodes, έχει τοποθετηθεί μπουκάλι αντισηπτικού καθώς και αντισηπτικά υγρομάντιλα, όπως επίσης και λίγο πριν οι αθλητές έρθουν σε επαφή με τα πιάτα.

Παντελής Τζερτζεβέλης

Latest

Ακυρώνονται σε όλο τον κόσμο πρεμιέρες ταινιών, φεστιβάλ και Τριάντα ένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

To ΑΠΘ εκτοξεύεται στο Διάστημα!

Covid-19: Κλείνει η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ

Στο 16,3% μειώθηκε η ανεργία στη χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο

Κατασκηνώσεις Χ.Α.Ν.Θ. - Για μια ζωή στη φύση!

Στις 8 Μαρτίου οι δύο ημιτελικοί του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών...

Κορονοϊός: Οδηγίες προφύλαξης για τις διάφορες ηλικιακές ομάδες

- Advertisement -
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ