2020-03-06 10:34:18
Φωτογραφία για Pulse: Το μεταναστευτικό ανησυχεί περισσότερο από τον νέο κοροναϊό
Σχετικά ψύχραιμοι απέναντι στον κίνδυνο του νέου κοροναϊού εμφανίζονται οι πολίτες σε δημοσκόπηση. Πολύ μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζουν για το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ στη μεγάλη τους πλειονότητα δηλώνουν σύμφωνοι με τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην ερώτηση πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κοροναϊό μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, συνολικά το 42% των πολιτών απαντά ότι ανησυχεί πολύ (17%) ή αρκετά (17%). Ένα 25% ανησυχεί μέτρια, ένα 17% ελάχιστα και το 9% καθόλου. Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. Τα ποσοστά ανησυχίας είναι αρκετά υψηλότερα στις ηλικίες 60 ετών και άνω, που είναι και εκείνες που θεωρούνται πιο ευάλωτες απέναντι στον ιό.  

Στην ερώτηση πόσο ανησυχούν για το προσφυγικό/μεταναστευτικό μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις το 83% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (62%) ή αρκετά (21%), το 7% μέτρια, ενώ συνολικά το 5% λίγο (3%) ή ελάχιστα έως καθόλου (2%). Το 5% απαντά-δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% των ερωτηθέντων απαντά πολύ και αρκετά, και μόλις το 5% απαντά ότι ανησυχεί λίγο, ελάχιστα ή και καθόλου.


Όσο για τα μέτρα και τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων συνολικά το 76% κρίνει ότι κινούνται σίγουρα (46%) ή μάλλον (30%) σε σωστή κατεύθυνση. Το 18% των ερωτηθέντων απαντά  ότι είναι σίγουρα ή μάλλον σε λάθος κατεύθυνση και μόλις ένα 6% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

Από την άλλη η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Συνολικά το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι σίγουρα σε σωστή ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 46% συνολικά θεωρεί ότι είναι σίγουρα ή μάλλον σε λάθος κατεύθυνση. 

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25%. Την τρίτη θέση με 6,5% καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,5% και το ΚΚΕ στο 5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%. Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ