2020-03-08 11:04:28
Φωτογραφία για Ξεκίνησε ο International Tour of Rhodes 6-8/3-2020
Νικητής του 1ου Ετάπ ο Νορβηγός Waerenskjold Soren από την joker fuel from Noreay.

Με την διεξαγωγή του 1ου Εταπ, του International Tour of Rhodes ξεκίνησε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί των Ιπποτών της Ρόδου!

Η διοργάνωση του διεθνές ποδηλατικού αγώνα είναι υψηλού επιπέδου και αποτελεί μέρος του εορτασμού ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. Τα οφέλη που προκύπτουν από την μέχρι τώρα διεξαγωγή του, είναι πολυδιάστατα καθώς συμβάλει στην προβολή του νησιού και του αθλητισμού, αξιοποιώντας τον εναλλακτικό τουρισμό της Ρόδου σε μία εποχή που ακόμη δεν ξεκίνησε η τουριστική περίοδος!

Στον international Tour of Rhodes λαμβάνουν μέρος κορυφαίες, Εθνικές και επαγγελματικές ομάδες παγκοσμίου βεληνεκούς καθώς και ποδηλατικά σωματεία, τα οποία επιλέγουν την Ρόδο για την προετοιμασία τους, πιστοί στο καθιερωμένο «ποδηλατικό ραντεβού» που διοργανώνουν ο ποδηλατικός όμιλος «ΡΟΔΗΛΙΟΣ» και η «SPORTS TOUR HELLAS», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.


Η έναρξη για τους επιτυχημένους ποδηλατικούς αγώνες Rhodes International Cycling Events 2019, δόθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου με τον μονοήμερο αγώνα International Rhodes Grand Prix στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 150 ποδηλάτες που διαγωνίστηκαν κάνοντας τον γύρο του νησιού της Ρόδου απόσταση 186km.

Ο 3 ήμερος International Tour of Rhodes ξεκίνησε την Παρασκευή 6/3/ με την διεξαγωγή του 1ου ετάπ απόστασης 150 χιλιομέτρων, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά 12μ και μέγιστη τα 390μ. Οι δε συνολικές υψομετρικές διαφορές ήταν 1675μ.

Πιο συγκεκριμένα: Το 1ο εταπ ξεκίνησε κάτω από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, και οι κάτοικοι της Ρόδου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους αθλητές από διάφορα μέρη του κόσμου όπως η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια ποδηλατική πανδαισία που διέρχεται μέσα από τις καλύτερες φυσικές ομορφιές του νησιού. Η προ-εκκίνηση δόθηκε στις 12.00μμ εντός του σταδίου του Διαγόρα Ρόδου, όπου αντί για ταρτάν στίβου φιλοξενεί και την πρώτη πίστα ποδηλασίας που κληρονόμησε η χώρα μας όταν τα Δωδεκάνησα ανήκαν στους Ιταλούς! Οι αθλητές αφού πέρασαν από το ιστορικό κέντρο της πόλης εισήλθαν στην Λεωφόρο Καλλιθέας και από εκεί στο Φαληράκι όπου κινήθηκαν με υψηλές ταχύτητες λόγο της κατωφέρειας που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής. Στην έξοδο για την Ε.Ο. Ρόδου –Λίνδου αποσπάστηκαν 3 ποδηλάτες μεταξύ αυτών και ο Έλληνας αθλητής του ΡΟΔΗΛΙΟΥ με το Νο 16 Ηλιάδης, παρέα με τους Tybor Patrick No 51 από την Σλοβακία, και τον Γερμανό αθλητή της Dauner Akkon, με το Νο 217 Klauss Mark, οι οποίοι κέρδισαν και το μοναδικό σπρίντ ανάβασης στο 48ο χλμ που βρισκόταν λίγο πριν από το χωριό Πλατάνια.

Η τριπλέτα των αθλητών διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του αγώνα, καταφέρνοντας να κρατήσει σε απόσταση 4 λεπτών το peloton που τους καταδίωκε. Εν συνεχεία, οι όποιες προσπάθειες να αποσπαστεί κάποιος αθλητής από το peloton, έπεφταν στο κενό, εκτός από την υπερπροσπάθεια του αθλητή της Εθνικής Ελλάδος Χάρη Καστραντά που ξεκόλλησε στο ανηφορικό τμήμα για το χωριό Πλατάνια. Το εξαιρετικά μεγάλο γκρούπ σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε και μείωσε την απόσταση. Φτάνοντας στα Μαριτσά, οι τρεις προπορευόμενοι αθλητές ολοκλήρωσαν 2 από τους 4 προγραμματισμένους γύρους, και ενώ απέμεναν 38 χιλιόμετρα για το τέλος, το peloton που είχε ανεβάσει ταχύτητα, εκμηδένισε την μεταξύ τους απόσταση και έτσι η πρωτοκαθεδρία του αγώνα άλλαζε συνεχώς χωρίς όμως κάποιος αθλητής να καταφέρει να αποσπαστεί με επιτυχία! Τα τελευταία 5 χιλιόμετρα ήταν καθοριστικά! Μετά από αλλεπάλληλα ανεπιτυχή ντεμαράζ, που έλαβαν χώρα πριν οι ποδηλάτες εισέλθουν στα Μαριτσά, είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσει στον τερματισμό ένας μεγάλος αριθμός αθλητών οι οποίοι σπρίνταραν πολύ δυνατά. Πιο δυνατός από όλους ήταν ο Νορβηγός ποδηλάτης Waerenskjold Soren από την Joker Fuel from Norway με το Νο 74, που πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον εκπληκτικό χρόνο 3.49:44, κερδίζοντας όχι μόνον τον αγώνα, αλλά παίρνοντας και το προβάδισμα στην γενική βαθμολογία όπως και στην κατηγορία U23. Στην 2η θέση του ετάπ τερμάτισε ο Κoch Kristian της Team Lotto Kern Haus, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ακόμη ένας Νορβηγός αθλητής επίσης της ομάδας Joker Fuel of Norway, Roinas Fridtjof με τον ίδιο χρόνο.

Χάρη στην διεξαγωγή του διεθνή ποδηλατικού γύρου Ρόδου, «International Tour of Rhodes», οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν όλο το νησί καλύπτοντας συνολικά 480χλμ. που είναι το συνολικό μήκος των 3 ΕΤΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδηλατικός Γύρος της Ρόδου εκτός από τη τουριστική διαφήμιση του τόπου, ενισχύει οικονομικά πολλές τοπικές επιχειρήσεις, σε μια δύσκολη περίοδο που η παγκόσμια αγορά τουρισμού μαστίζεται από τον Κορονοιό.

Ο BLIKRA Erlend της UNO-X NORWEGIAN TEAM κέρδισε στο sprint το 2ο εταπ του International Tour of Rhodes

Το 2ο εταπ του International Tour of Rhodes μήκους 145 km έλαβε χώρα στις 7 Μαρτίου ημέρα Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, όπου σε όλο το νησί έλαβαν χώρα παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10.45πμ από την παραλιακή οδό που οδηγεί προς την Ιαλυσό, όπου μετά από μια σύντομη προ-εκκίνηση δόθηκε η κανονική εκκίνηση του αγώνα. Και οι 24 ομάδες φάνηκαν ιδιαίτερα ευδιάθετες καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές για την διεξαγωγή του 2ου εταπ. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής επευφημούσε και χειροκροτούσε την προσπάθεια των αθλητών που περνούσαν με υψηλές ταχύτητες μέσα από τα χωριά! Η πρωτοκαθεδρία του αγώνα άλλαξε αρκετές φορές χωρίς όμως να καταφέρει να ξεχωρίσει κάποιο γκρούπ ή αθλητής καθώς η διαφορά με το peloton ποτέ δεν ξεπέρασε τα 45 δευτερόλεπτα! Στο 20 χιλιόμετρο που ήταν προγραμματισμένο το 1ο intermediate sprint, όπου διεκδίκησαν να κερδίσουν 5 αθλητές. Αμέσως μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ομάδα της «Joker Fuel From Norway» πήρε κεφάλι στην κούρσα καθώς είδε έναν αθλητή της να έχει αποσπαστεί μαζί με άλλους 4, μετά το χωριό Καλαβάρδα, όπου ξεκινούσε και η επίπονη ανάβαση από το Σάλακο, προς το χωριό Απόλλωνα. Το 1ο sprint ανάβασης στο 41,2χλμ,κέρδισε ο αθλητής της Holdsworth Zappi Team, Johnstone Calum, αφήνοντας την δεύτερη θέση για τον ομόσταυλό του Double Paul, και την 3η στον μαχητικό Έλληνα ποδηλάτη της IVISKOS-RODILIOS Team, Ιωάννη Ηλιάδη ο οποίος συνέχισε για 2η μέρα την εκπληκτική του προσπάθεια και φιγουράρει στην 3η θέση της Γενικής των Intermediate sprint. Οι αποσπασμένοι αθλητές πήραν πολύτιμες ανάσες αμέσως μετά το sprint, καθώς ξεκίνησαν οι κατηφοριές του αγώνα, οι οποίες έδωσαν πολύτιμες ανάσες στους αθλητές καθώς εν συνεχεία θα επαναλάμβαναν το ίδιο σκέλος του αγώνα για δεύτερη φορά καλύπτοντας κυκλική απόσταση 33 χιλιομέτρων.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον τερματισμό, και ενώ απέμεναν 15 χιλιόμετρα, το peloton ανέβασε το τέμπο του και εκμηδένισε τις οποιεσδήποτε ελπίδες είχε κάποιος για να αποσπαστεί. Λίγο πριν ξεκινήσει το τελικό sprint, οι αλλεπάλληλοι ελιγμοί των πρωτοπόρων, προκάλεσαν αρκετά κλεισίματα σε αθλητές με αποτέλεσμα να υπάρξουν 3 πτώσεις ισάριθμων αθλητών, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Την γραμμή του τερματισμού πρώτος πέρασε ο Νορβηγός αθλητής BLIKRA Erlend της UNO-X NORWEGIAN TEAM με χρόνο 3:28:40, δεύτερος τερμάτισε ο Πολωνός αθλητής BANASZEK Alan της MAZOWSZE SERCE POLSKI, τρίτος κατετάγη ο Νικητής του πρώτου ετάπ WAERENSKJOLD Soren της JOKER FUEL of NORWAY ο οποίος είναι και ο νικητής της κατηγορίας U23. Στην 4η θέση κατετάγη ο 4 BENHAMOUDA Mehdi της TEAM NOVO NORDISK , πέμπτος ήταν ο 5 THURAU Sven της DAUNER AKKON PRO TEAM DAK, και την πρώτη εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο HUPPERTZ Joshua της TEAM LOTTO KERN HAUS. Αξίζει να σημειωθεί πως από Ελληνικής πλευράς ο αθλητής KARATSIVIS Panagiotis της NATIONAL TEAM of GREECE τερμάτισε στην 12η θέση θυμίζοντας για άλλη μια φορά σε όλους το ταλέντο και την πειθαρχία που δείχνει στις εντολές του προπονητού του Φαραντάκη Μιχάλη.

Ο International Tour of Rhodes ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγωγή του 3ου και τελευταίου εταπ, απόστασης 163χλμ. με εκκίνηση και τερματισμό την πόλη της Ρόδου.

Στην γενική κατάταξη προηγείται ο Νορβηγός ποδηλάτης WAERENSKJOLD Soren της JOKER FUEL of NORWAY ακολουθεί κατά πόδας ο Πολωνός αναβάτης BANASZEK Alan MAZOWSZE SERCE POLSKI, στην 3η θέση είναι ο πάντα υπολογίσιμος KOCH Christian Maximilian της TEAM LOTTO KERN HAUS ενώ στην 4η θέση γενικής πλασαρίστηκε ο 4 TYBOR Patrik DUKLA BANSKA BYSTRICA . Στην 5η θέση βρίσκεται ο ROINAS Fridtjof της JOKER FUEL of NORWAY, και την εξάδα της γενικής βαθμολογίας συμπληρώνει ο BERNAS Pawel της MAZOWSZE SERCE POLSKI.

Για το Γραφείο Τύπου του International Tour of Rhodes

Παντελής Τζερτζεβέλης

PHOTOS NASSOS TRIANTAFYLLOU
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ