2020-03-08 20:51:41
Φωτογραφία για Δωρόθεος Σύρου: Οι Έλληνες πολέμησαν μόνο για να υπερασπίσουν την εθνική τους ελευθερία
Μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β' για τα επεισόδια στον Έβρο και για τους

ακρίτες που «φυλάττουν Θερμοπύλες» - Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας «Τουρλιανής» από την Άνω Μερά, στη Χώρα της Μυκόνου

«Οι Έλληνες δεν πολέμησαν ποτέ για να κατακτήσουν άλλους λαούς, παρά μόνο για να υπερασπίσουν και να αποκαταστήσουν την εθνική τους ελευθερία, αξιοπρέπει να ανεξαρτησία», τόνισε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β' κατά την χθεσινή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Τουρλιανής» από την Άνω Μερά, στη Χώρα Μυκόνου.

Στην αντιφώνησή του στον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, ο σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος, αναφερόμενος στα επεισόδια στον Έβρο, μεταξύ άλλων τόνισε: «...Σήμερα, που πολιορκούνται τα ανατολικά σύνορα της Πατρίδος μας και αποκαλύπτονται εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί, όχι εκ καλής προαιρέσεως αλλ’ εκ κακοβουλίας της γείτονος, όταν οι άνδρες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας νυχθημερόν αγωνίζονται φυλάσσοντες ‘Θερμοπύλες’ στον Έβρο και τα νησιά μας, υπό τη σώφρονα πολιτική και στρατιωτική τους ηγεσία, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είχε πάντοτε ισχυρό σύμμαχο και βοηθό την Παναγία, την Υπέρμαχο Στρατηγό!


Γιατί, οι Έλληνες πότε δεν πολέμησαν για να κατακτήσουν άλλους λαούς, παρά μόνο για να υπερασπίσουν και αποκαταστήσουν την εθνική τους ελευθερία, αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.

Και είναι βέβαιο ότι και πάλι θα καταισχυνθούν όσοι επιβουλεύονται το έθνος μας, γιατί οι Έλληνες αγωνίζονται ‘υπέρ βωμών και εστιών’, έχοντας, μάλιστα, Πρωθυπουργό που σέβεται το Θεό και τιμά την Θεοτόκο.»

Ο κ.Δωρόθεος, ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, και τέλεσε το διετές μνημόσυνο του αοιδίμου Ηγουμένου, Αρχιμ. Φιλάρετου Γεροντάρη.

Ακολούθως, ετέθη επικεφαλής της λιτανείας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Προεστώς της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος και οι Εφημέριοι της Μυκόνου, οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνστ. Κουκάς, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας κ. Στυλ. Πρίγκος καθώς και πλήθους Μυκονιατών, κάθε ηλικίας, οι οποίοι κάθε χρόνο αυτή την ημέρα προετοιμάζονται για την κάθοδο της Αγίας Εικόνος της Παναγίας «Τουρλιανής» από την Άνω Μερά στην πόλη της Μυκόνου.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στον αύλιο χώρο του Ι. Ναού της Αγίας Κυριακής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ