2020-03-10 10:19:43
Φωτογραφία για Κορονοϊός: 5 νέα κρούσματα - Έφτασαν τα 89 συνολικά
Ακόμη πέντε κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας επιβεβαιώνονται, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 89.

Onmed.gr

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τα τέσσερα είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και το ένα εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση του 66χρονου ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και οι γιατροί την θεωρούν κρίσιμη.

Ο 66χρονος, το ένατο κρούσμα Covid-19 και ο πρώτος που διαγνώστηκε από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους, νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου, λαμβάνοντας το μείγμα φαρμάκων που ενέκρινε για τον νέο κορονοϊό –δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα– την περασμένη Τρίτη το βράδυ εκτάκτως η Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Αυτό που ανησυχεί πάντως τις υγειονομικές αρχές είναι τα τέσσερα «ορφανά» κρούσματα στη χώρα μας, δηλαδή αυτά που δεν έχουν ιστορικό έκθεσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα αυτά κρούσματα βρίσκονται στην Αττική και αφορούν ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών. Αυτό που βοήθησε τους ειδικούς να διαγνώσουν τα τέσσερα συγκεκριμένα κρούσματα ήταν η αλλαγή του ορισμού του κρούσματος, ο οποίος συχνά μεταλλάσσεται πλέον.

Κρούσμα κοροναϊού στο Deree - Κλείνει για 48 ώρες

Κλειστό σήμερα Τρίτη (10.03.2020) και την Τετάρτη (11.03.2020) θα μείνει το Deree στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να γίνει απολύμανση, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα κοροναϊού.

«Οι εγκαταστάσεις του Deree στην Αγία Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό στις 10 και 11 Μαρτίου για όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό εξαιτίας απολύμανσης εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο Deree», αναφέρει η ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου.

Πρώτο κρούσμα στην κατεχόμενη Κύπρο

Μια Γερμανίδα, που κάνει διακοπές στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που ανακοινώνεται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει χθες, Δευτέρα, τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην ελεύθερη νότια Κύπρο.

Νέα μέτρα και ευπαθείς ομάδες

Οι Αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα προστασίας, τα οποία μέχρι στιγμής διαμορφώνονται ως εξής:

- Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα σε: ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

- Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.

- Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κοροναϊό.

- Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.

- Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, με την επισήμανση πως στις συναντήσεις και συναθροίσεις εξετάζεται πια και το ενδεχόμενο τηλε-διάσκεψης.

- Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες έως τις 23 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ