2020-03-11 09:08:59
Φωτογραφία για Εργοστάσιο τηλεοράσεων θα παράγει μάσκες προσώπου
Όπως αναφέρει το Associated Press, η Sharp θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο παραγωγής LCD οθονών και συναρμολόγησης τηλεοράσεων στην Kameyama της Ιαπωνίας, για να παράγει μαζικά μάσκες προσώπου λόγω της αυξανόμενης ζήτησης εξαιτίας του κορωνοϊού. Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τις 150.000 μάσκες μέχρι το τέλος του μήνα, με σκοπό να φτάσει τελικά μέχρι τις 500.000 την ημέρα. Οι εγκαταστάσεις της Sharp είναι κατάλληλες για την παραγωγή μασκών εξαιτίας των υψηλών προδιαγραφών καθαριότητας. 

Οι μάσκες προσώπου είναι ένα κοινό θέαμα στους Ιάπωνες, αλλά μετά την έξαρση του κορωναϊού έχει ξεσπάσει πανικός που έχει οδηγήσει στην έλλειψη του είδους από τα ράφια. Κάτι που δυσκολεύει το έργο ανθρώπων που όντως χρειάζονται μάσκες, όπως αυτοί που έρχονται σε επαφή με ασθενείς οι οποίοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό, όπως χειρουργημένοι ή ασθενείς με καρκίνο στο στάδιο της χημειοθεραπείας. Ο επικεφαλής του Γενικού Γραφείου Χειρουργών των ΗΠΑ μάλιστα καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να αγοράζουν μάσκες. 


ΔΕΝ είναι αποτελεσματικές στην προστασία του κοινού από τον κορωνοϊό, αλλά επειδή οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να τις προμηθευτούν, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Όπως τονίζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι υγιείς άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες μόνο όταν φροντίζουν κάποιον ο οποίος είναι ύποπτος φορέας του ιού, ενώ για αυτούς που έχουν ήδη εκδηλώσει συμπτώματα, η μάσκα σε συνδυασμό με συχνό πλύσιμο χεριών μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ