2020-03-11 12:51:02
Φωτογραφία για Προσοχή! Σε δημοπρασία και αυτοκίνητα με… παραποιημένα πλαίσια
Αυτοκίνητα με παραποιημένα πλαίσια πωλούν κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες για να καλύψουν της ζημίες οι οποίες έχουν προκληθεί από αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες

αυτοκινήτων. Ωστόσο πόσο νόμιμα είναι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα καθώς σύμφωνα με τα έγγραφα ντοκουμέντα  τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που εκποιούνται ενημερώνουν τους συμμετέχοντες ότι: «Παραποιημένο πλαίσιο, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες επαναχάραξης και νομιμοποίησης».

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν πλέον περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς οι ιδιοκτήτες τους έχουν αποζημιωθεί είτε λόγω κλοπής είτε λόγω ολικής καταστροφής και εκείνες με την σειρά τους εκποιούν τα οχήματα που έχουν βρεθεί από τις Αρχές ή προέρχονται από «Ολική Καταστροφή» ώστε να μειώσουν τις ζημίες που έχουν καταγράψει.

Όμως σε κάποιες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιθανό να έχουν αντικατασταθεί από κλεμμένα παρόμοια μοντέλα και οι αριθμοί πλαισίων τους να είναι παραποιημένοι οπότε έχουμε το εξής δυσάρεστο
. Η ασφάλεια έχει αποζημιώσει ένα κλεμμένο όχημα, κάποια άλλη ασφαλιστική έχει αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη ενός ίδιου οχήματος με το πρώτο που είχε κλαπεί και τώρα η «τυχερή» ασφαλιστική που οι Αρχές βρήκαν το κλεμμένο όχημα θα μειώσει την ζημιά της βγάζοντας σε δημοπρασία ακόμη και ένα αυτοκίνητο που μπορεί να είναι «μαϊμού».

Στα έγγραφα – ντοκουμέντα διακρίνεται ότι δημοπρατείται ένα Subaru Forester με κινητήρα 2 λίτρων και 1η Άδεια το 2008 έχοντας διανύσει 77.917 χλμ. στο οποίο επισημαίνεται ότι: «Παραποιημένο πλαίσιο, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες επαναχάραξης και νομιμοποίησης».

Επίσης εκποιείται μια BMW X6 με 3λίτρο κινητήρα και πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας το 2008 με μόλις 69.014 χλμ. το οποίο επίσης έχει Παραποιημένο πλαίσιο αλλά έχει και… δεύτερα κλειδιά!

Το επόμενο αυτοκίνητο της δημοπρασίας αφορά σε ένα Toyota Yaris Hybrid με κινητήρα 1,5 λίτρου και 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2014 το οποίο επίσης έχει παραποιημένο πλαίσιο και βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαδικασίες επαναχάραξης και νομιμοποίησης. Δεν αναγράφονται τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Το τελευταίο όχημα της δημοπρασίας αφορά σε μια Mercedes-Benz B170 με κινητήρα 1,7 λίτρου και 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2008 η οποία έχει διανύσει μόλις 50.088 χλμ. και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις είναι παραποιημένο το πλαίσιο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες επαναχάραξης και νομιμοποίησης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ