2020-03-11 18:44:34
Φωτογραφία για Μέριμνα για επιδότηση 500 ευρώ σε εργαζόμενους λόγω κορονοϊού
Με το ποσό των 500 ευρώ ανά μήνα θα επιδοτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση όσοι εργαζόμενοι αναγκαστούν να αναστείλουν την επαγγελματική τους δραστηριότητας σε περιοχές όπου έχουν κλείσει επιχειρήσεις λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανασταλούν ως τις 30 Ιουνίου η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και των λοιπών υποχρεώσεων στα ταμεία εφόσον έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η παραπάνω ρύθμιση επί του παρόντος αφορά μόνο τις επιχειρήσεις και τις περιοχές, όπου έχει ανασταλεί η οικονομική δραστηριότητα λόγω του Covid-19, και οι προβλέψεις της θα υλοποιηθούν από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, της οποίας δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν το κανάλι διανομής, εάν δηλαδή θα χορηγηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν τον ΟΑΕΔ.

Ήδη ανασταλεί η υποχρέωση των εργοδοτών να ενημερώνουν την «Εργάνη» για κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου και της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ανάγκες αυτής της περιόδου.


Σημειώνεται ότι στον ΕΦΚΑ δόθηκε εντολή να περιοριστούν οι επαφές των υπαλλήλων με το κοινό. Ανάλογη οδηγία αναμένεται να δοθεί και στον ΟΑΕΔ στον οποίο ανεστάλησαν όλα τα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης.

Τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα (όπως η ειδική άδεια για γονείς), που θα ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, θα περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα ψηφιστεί αύριο, και θα εξειδικευτούν με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ