2020-03-11 23:02:25
Φωτογραφία για Η Ιταλία σταματά όλες τις εμπορικές δραστηριότητες: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ολων των επιχειρήσεων για 15 μέρες, ανοιχτά μόνο ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, βασικά ΜΜΜ και καταστήματα με τρόφιμα!
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ

Νέα δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιταλία, αφότου ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σήμερα στους 827 (από 631 την Τρίτη) και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την καραντίνα σε όλη τη χώρα, θα ανακοινώσει πιθανότατα με νέο τηλεοπτικό διάγγελμα το κλείσιμο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων για 15 ημέρες.

Την περίοδο αυτή, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, θα λειτουργούν μόνο τα .... φαρμακεία, οι βασικές δημόσιες μεταφορές και τα καταστήματα τροφίμων.

Την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα τόνισε σήμερα και ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, σημειώνοντας πως καταγράφηκαν επιπλέον 1.500 κρούσματα κορωνοϊού μόνον στην περιοχή αυτή.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.


Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιταλία έχουν τεθεί σε υποχρεωτικό περιορισμό από την Τρίτη, μετά τα έκτακτα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Κόντε τόνισε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος» και γι’ αυτό η Ιταλία παίρνει στα χέρια της το μέλλον της κάνοντας το «μένω σπίτι» υποχρεωτικό μέτρο.

Farmakopoioi με στοιχεία από naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ