2020-03-12 09:09:19
Φωτογραφία για Λήμνος: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού σε πλοίο
Δεμένο στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο παραμένει από τα ξημερώματα το πλοίο Blue Star Mykonos, καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς. Στις 21:35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση στις 22:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε, όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο, να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. 


Στο «Blue Star Μύκονος» επιβαίνουν 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα. Συνολικά 127 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου. Οι επιβάτες αυτοί έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος. Τα αποτελέσματα για το αν ο ναυτικός όντως έχει προσβληθεί από κοροναϊό αναμένονται το μεσημέρι.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ