2020-03-14 03:25:22
Φωτογραφία για Νέο κρούσμα στην Μπούντεσταγκ - Άλλος ένας θετικός από τους Φιλελεύθερους
Νέο «χτύπημα» από τον κορωνοϊό δέχεται η Μπούντεσταγκ. Ο αντιπρόεδρος της

κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Φιλελευθέρων. Ο Λάμπσντορφ βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση από την Πέμπτη το πρωί μετά το θετικό αποτέλεσμα των εξετάσεων, αλλά σε καραντίνα πρέπει τώρα να μπουν και άλλοι πολιτικοί της κοινοβουλευτικής ομάδας του ίδιου κόμματος.

«Παρά το γεγονός ότι ακολούθησα όλες τις συστάσεις για την υγιεινή, μολύνθηκα», δήλωσε ο Λάμπσντορφ στο περιοδικό “Der Spiegel”. Σε ανακοίνωση της ΚΟ του FDP αναφέρεται ότι «επλήγη μέλος της ηγεσίας» χωρίς να κατονομάζεται ο Λάμπσντορφ.

«Οι συνεργάτες του έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα, ενώ ιχνηλατείται το περιβάλλον του και το κόμμα βρίσκεται σε στενή επαφή με την γιατρό του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου / Βundestag και τις αρμόδιες αρχές», αναφέρει ακόμα η επίσημη ανακοίνωση.


Είναι η δεύτερη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορoνοϊού στην κοινοβουλευτική ομάδα του FDP. Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της πόλης Ρόστοκ Χάγκεν Ράινχολντ. Σύμφωνα με το Spiegel, ο Λάμπσντορφ όχι μόνο έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας την Δευτέρα, αλλά παρακολούθησε επίσης και την συνεδρίαση ολόκληρης της ΚΟ την Τρίτη το απόγευμα.

Κατά τις εφημερίδες του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) ο Λάμπσντορφ βρίσκεται στο σπίτι του με πυρετό. Κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας απουσίαζε μόνο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι. Ο πρόεδρος του FDP Κρίστiαν Λίντνερ αντίθετα ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά δεν βρισκόταν σήμερα Παρασκευή σε καραντίνα, αφού μίλησε στο Κοινοβούλιο, ενώ την Τρίτη, σύμφωνα με το Spiegel, βρισκόταν καθ΄οδόν προς την Βαυαρία για τον εκεί προεκλογικό αγώνα των δημοτικών εκλογών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ