2020-03-14 06:00:35
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Κλείνει τα σύνορα η Κύπρος
Το κλείσιμο των συνόρων θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου

Διάγγελμα κάνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας νέα μέτρα στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης να μην εξαπλωθεί ο κοροναϊός στο νησί.

Η Κύπρος από την Παρασκευή μετρά 14 επιβεβαιώμενα κρούσματα κοροναϊού με τα δείγματα να φτάνουν κατά δεκάδες για έλεγχο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Σε πλήρη εξέλιξη και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το πρωί ο Κύπριος Πρόεδρος διέψευσε φήμες για κλείσιμο υπεραγορών καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων.

Διάγγελμα στον κυπριακό λαό, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τον νέο κοροναϊό και τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσής του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 15 Μαρτίου και σε πρώτη φάση για 15 μέρες επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη ανεξαρτήτως υπηκοότητας που δεν εμπίπτει σε μια σειρά από τις ακόλουθες κατηγορίες:


Κυπριοι πολίτεςΝομιμα διαμένοντες στην Κυπριακή ΔημοκράτιαΕυρωπαιοι που εργαζονται στην Κυπριακή ΔημοκρατίαΥπηκοοι που ειναι σε διπλωματική αποστολή στην Κυπριακή ΔημοκρταίαΜεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων ή τρίτων χωρών με σχετική άδεια που θα πρέπει να εκδοθείΕυρωπαίοι ή υπηκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπρο

Ακόμα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τις διελεύσεις μεταξυ ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Ακόμα, ο Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να προστατευθεί η οικονομία.

Σημειώνεται πως η Κύπρος από την Παρασκευή μετρά 14 επιβεβαιώμενα κρούσματα κοροναϊού με τα δείγματα να φτάνουν κατά δεκάδες για έλεγχο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Σε πλήρη εξέλιξη και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το πρωί ο Κύπριος Πρόεδρος διέψευσε φήμες για κλείσιμο υπεραγορών καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων.\

Πηγή: ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ