2020-03-14 13:05:38
Φωτογραφία για Πτήσεις-φαντάσματα: Γιατί ο ουρανός είναι γεμάτος άδεια αεροπλάνα

Αν ψάξετε στο Twitter και το Instagram, θα δείτε πολλές φορές τα hashtags #emptyflight και #emptyplane.

Η εξαφάνιση των επιβατών συνδέεται με την πανδημία του κορονοϊού και όχι άδικα. Οι σκληροπυρηνικοί επιβάτες που συνεχίζουν να ταξιδεύουν βρίσκονται σε μια πτήση-φάντασμα.

Το πλήρωμα και τα καύσιμα είναι πολύ δαπανηρά για τις εταιρείες, ακόμη και αν κάνουν μια μόνο άδεια πτήση. Γιατί λοιπόν συνεχίζουν και πετάνε; Ο λόγος θυμίζει ρουλέτα. Τη ρουλέτα των καλών ωρών σε δημοφιλείς προορισμούς, αναφέρει το CNN.

Πτώση της ζήτησης

Υπάρχουν αεροπορικές που έχουν ακυρώσει πτήσεις, όπως η Lufthansa. Άλλες προσπαθούν να πείσουν τους επιβάτες τους ότι ο αέρας της καμπίνας είναι καθαρός, όπως η Emirates, για παράδειγμα, που τουίταρε ένα βίντεο στο οποίο αναφέρει ότι οι καμπίνες των αεροσκαφών της «έχουν προηγμένα φίλτρα αέρα HEPA που αφαιρούν το 99,97% των ιών».

ο ίδιο και η Alaska Airlines που σε βίντεο στο  YouTube ο αντιπρόεδρος της εταιρείας εξηγούσε ότι ο αέρας μέσα στην καμπίνα έρχεται από έξω, από το πάνω μέρος του αεροσκάφους και βγαίνει από το κάτω, ενώ μέσα σε τρία λεπτά ανανεώνεται πλήρως ο αέρας της καμπίνας.

Πολλές έχουν γίνει επίσης ευέλικτες στις αλλαγές εισιτηρίων.

Πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία



Τα slots ή όπως μεταφράζονται στα ελληνικά, χρονοθυρίδες, είναι εξαιρετικά πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για τις αεροπορικές εταιρείες. Αερολιμενική «χρονοθυρίδα» είναι η άδεια χρήσης διαδρόμων και αεροσταθμών για την εκτέλεση μιας πτήσης από ή προς έναν αερολιμένα σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Οι χρονοθυρίδες είναι ένα εργαλείο προγραμματισμού της κατανομής της χωρητικότητας στους αερολιμένες όπου η ζήτηση αερομεταφορών υπερβαίνει τη διαθέσιμη χωρητικότητα διαδρόμου και αεροσταθμού. Οι αερολιμενικές χρονοθυρίδες είναι σημαντικές, ιδίως για τις αεροπορικές εταιρείες, διότι χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαν να εκτελούν πτήσεις από ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους αερολιμένες στην Ευρώπη.

Με περισσότερους από 200 από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς του πλανήτη που λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα, η ζήτηση για πτήσεις υπερβαίνει τη διαθεσιμότητα διαδρόμων και το χώρο μέσα στους τερματικούς σταθμούς.

Για να το διαχειριστεί αυτό, η χωρητικότητα σε αεροδρόμια με συμφόρηση χωρίζεται σε χρονοθυρίδες. Σε αυτές εντάσσονται η προσγείωση, η αποβίβαση επιβατών, ο ανεφοδιασμός καυσίμων, η επιβίβαση νέων επιβατών και στη συνέχεια η απογείωση. Όλα μέσα σε ένα καθορισμένο και ρυθμισμένο χρονικό πλαίσιο.

periergaa

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ