2020-03-14 20:17:44
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: 38 νέα κρούσματα στη χώρα -Τα περισσότερα στην Αθήνα
Ασκηση ετοιμότητας για τον κορωνοϊό/ Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

38 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 228. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα «ορφανά« κρούσματα είναι 22, ενώ 5 συμπολίτες μας με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε εντατικές μονάδες διασωληνωμένοι. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας συνέστησε προς όλους ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι από τα 228 κρούσματα τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενείς, οι 5 είναι διασωληνωμένοι, έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς. Οσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες. Οκτώ άτομα πήραν εξιτήριο, είπε επίσης.


Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενείς με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν τη μετάδοση ασθένειας. Αυτό που επισήμανε αρκετές φορές ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς τη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Συνέστησε προσοχή στους καπνιστές, καθώς είπε ότι κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, με βάση πειραματικά δεδομένα.

Αναφερόμενος στα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι είναι ήπιες περιπτώσεις, με ελαφρά συμπτωματολογία και τα περισσότερα εξ αυτών είναι σπίτι τους. «Μη μας ανησυχούν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος.

«Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παντού», είπε ο κ. Τσιόδρας, κρούοντας ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναθροίσεις.

Οσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες έχουν να κάνουν με: κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής. Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-38-nea-kroysmata-ta-perissotera-stin-athina
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσευχή για υγεία αρρώστου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσευχή για υγεία αρρώστου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ