2020-03-14 21:30:31
Φωτογραφία για Καιρός : Πέφτει από την Κυριακή η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Την Κυριακή ο καιρός θα αλλάξει, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες επικράτησαν σε όλη τη χώρα σήμερα.

Οι υψηλότερες καταγράφηκαν στην Αττική -κάτι που είχε καιρό να συμβεί- φθάνοντας έως τους 26,1 βαθμούς Κελσίου στα Πατήσια, στο Λουτράκι τους 25,8 και στο Ψυχικό τους 25,3 βαθμούς, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Την Κυριακή ο καιρός θα αλλάξει, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει από τα βόρεια και επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο, με εντάσεις έως εννέα μποφόρ το βράδυ στα βόρεια πελάγη.

Πιο αναλυτικά, αύριο στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται βροχές, λίγες σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με έμφαση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια, καθώς επίσης στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σταδιακά στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας.


Ήρθε ο… χειμώνας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στη Θεσσαλία από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 21, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με σημαντική πτώση από το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ