2020-03-15 12:43:46
Φωτογραφία για Ήξερες πως όταν τρώμε με τα χέρια το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο;

Ένας από τους πρώτους κανόνες, που μαθαίνουμε, από την παιδική μας ηλικία είναι πώς δεν πρέπει να τρώμε με τα χέρια, ενώ μεγαλώνοντας μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι.

Να που έρχεται, όμως, τώρα μία νέα έρευνα να υποστηρίξει, πως τρώγοντας με τα χέρια το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο! Η έρευνα διεξήχθη από το Stevens University της Νέας Υόρκης και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Retailing.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε πως το φαγητό που τρώμε με τα χέρια είναι μεν πιο νόστιμο, αλλά μας κάνει να τρώμε περισσότερο. Φαίνεται, πως το να κρατάει κάποιος το φαγητό του ενισχύει τις αισθήσεις του εγκεφάλου, κάτι που σημαίνει πως πριν το φαγητό φτάσει το στόμα, ο εγκέφαλος,ήδη,πιστεύει ότι το εκάστοτε γεύμα είναι πιο γευστικό και πιο απολαυστικό απ’ όσο θα ήταν χρησιμοποιώντας μαχαιροπήρουνα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμα πως οι συγκεκριμένες επιδράσεις της αφής στην αντίληψη της γεύσης του φαγητού ισχύουν μόνο σε ανθρώπους που είναι συγκρατημένοι με τη δίαιτά τους

. Ενδιαφέρον είναι πως όσοι συμμετέχοντες στο πείραμα έτρωγαν ό,τι ήθελαν έμειναν ανεπηρέαστοι από την αφή του φαγητού πριν το καταναλώσουν. Τέλος, οι άνθρωποι που τείνουν να τρώνε ό,τι θέλουν δεν βρήκαν πιο νόστιμο το φαγητό εάν πρώτα το είχαν πιάσει στα χέρια τους. «Για τους ανθρώπους που συχνά ελέγχουν το πόσο και τι καταναλώνουν, η απευθείας αφή ενεργοποιεί μια ενισχυμένη αισθητηριακή αντίδραση, κάνοντας το φαγητό περισσότερο επιθυμητό και ελκυστικό», ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Stevens στη Νέα Υόρκη, Αντριάνα Μαντζχάροφ. Για αυτό μάλλον καλύτερα να τρώμε  με μαχαιροπίρουνα!

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ