2020-03-15 23:58:32
Φωτογραφία για Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης ο Λίβανος
Η Τυνησία ζητάει από τους πολίτες να συνεισφέρουν οικονομικά για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κρίση

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του βρίσκεται σε κατάσταση "έκτακτης υγειονομικής ανάγκης", εξατίας της απειλής του νέου κορωνοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το συμβούλιο Άμυνας της χώρας και με αυτήν απευθύνεται έκκληση για "γενική κινητοποίηση" χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πάντως, ο Λιβανέζος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές για να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

"Ο καθένας εξ ημών καλείται να συνεχίσει την εργασία του, από το σπίτι, με τρόπο που θεωρεί πιο ενδεδειγμένο" υπογράμμισε ο Αούν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο Λίβανος καταμετρά 99 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Τυνησία δημιούργησε ένα εθελοντικό ταμείο όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα για τη μάχη κατά του Covid-19 και της μείωσης των οικονομικών επιπτώσεών του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Η Τυνησία έχει ανακοινώσει 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και αναστέλλει τις προσευχές και τη λειτουργία των τεμενών, κλείνει τις καφετέριες από τις 16.00 τοπική ώρα καθημερινά, ενώ απαγορεύει όλες τις πολιτιστικές, αθλητικές και οικονομικές εκδηλώσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ