2020-03-16 01:18:56
Φωτογραφία για Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες και τη θεία λειτουργία
Δραστικό περιορισμό των λειτουργιών ακόμα και αναστολή όλων των Ακολουθιών

αναμένεται να συζητήσει αύριο η νέα ΔΙΣ που θα συνεδριάσει υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμα σε διευρυμένη μορφή με τους Μητροπολίτες της Αττικής. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο του περιορισμού του κορωνοιού, αναμένεται να συζητηθεί ο τρόπος συντόμευσης των λειτουργιών και το άνοιγμα των ναών συγκεκριμένες ώρες για το άναμα ενός κεριού.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή στο πλαίσιο της οποία του ανέλυσε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και τους αυξημένους κινδύνους που προκύπτουν. Ο πρωθυπουργός που έχει ζητήσει τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου πήρε ως απάντηση το ξεκάθαρο στίγμα να προχωρήσει η Εκκλησία προς την κατεύθυνση της αποφυγής των μαζικών συναθροίσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι εκκλησίες.


Αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της διαρκούς Ιερά Συνόδου , και ενδέχεται να υπάρχει διευρυμένη συμμετοχή με Μητροπολίτες και από το λεκανοπέδιο Αττικής.Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδικοί Μητροπολίτες σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο το του δραστικού περιορισμού ακόμα και της αναστολής όλων των Ακολουθιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αν ληφθεί αυτή η απόφαση αύριο για αναστολή , η κυριακάτικης Θεία Λειτουργία θα τελείται κεκλεισμένων των θυρών με την συμμετοχή ενός ψάλτη και ενός κληρικού. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα για ατομική λατρεία και για το άναμα ενός κεριού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ