2020-03-17 17:29:05
Φωτογραφία για Μέχρι τέλη Μαΐου η κρίση λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο RTL ότι αναμένει η κρίση του κορωνοϊού να διαρκέσει τουλάχιστον έως τα τέλη Μαΐου.«Αναμένω ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες για όλο τον μήνα Απρίλιο και όλο τον μήνα Μάιο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει «σημαντικός αριθμός νέων κρουσμάτων» κατά την περίοδο αυτή. «Άρα δεν θα συμβούλευα κανένα να υπολογίζει ότι αυτό θα τελειώσει σε οκτώ ημέρες», δήλωσε ο Αλτμάιερ.

Η γαλλική κυβέρνηση θα διαθέσει 45 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα διαθέσει 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, η οποία είναι «επίσης ένας οικονομικός και χρηματοπιστωτικός πόλεμος».

Η μάχη αυτή «θα είναι διαρκής, θα είναι βίαιη (...) και αυτός ο πόλεμος πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις μας», δήλωσε στον ραδιοσταθμό RTL ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας πως η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος 1% εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.

«Δεν θέλουμε χρεοκοπίες», τόνισε ο Λεμέρ μιλώντας στον RTL.

Χθες, Δευτέρα, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εγγυηθεί δάνεια ύψους 300 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την κρίση του κορωνοϊού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ