2020-03-18 22:25:44
Φωτογραφία για Αδειάζουν οι αυτοκινητόδρομοι – Κάμψη στην κυκλοφορία 12,6%
Τον κίνδυνο να επιστρέψουν στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου που η κυκλοφορία των οχημάτων συρρικνώθηκε δραματικά αντιμετωπίζουν εκ νέου οι εταιρείες παραχώρησης ως

μία από τις παρενέργειες που προκαλεί στο σύνολο της οικονομίας η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μέρα με την μέρα η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες υποχωρεί ενώ αναμένεται να παραλύσει με το κλείσιμο από αύριο όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Ήδη, από τις αρχές του μήνα έως και την Κυριακή 15 Μαρτίου, η Μέση Ημερήσια Κυκλοφορία στην Αττική Οδό ήταν 196.531 οχήματα την ημέρα, υποχωρώντας κατά 12,6% σε σχέση πέρσι (η σύγκριση γίνεται με την περίοδο 10 έως 24 Μαρτίου, καθώς το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα).

Η κίνηση στον μεγάλο αστικό αυτοκινητόδρομο επηρεάστηκε από το λουκέτο στα σχολεία καθώς σταμάτησαν οι μετακινήσεις ΙΧ και σχολικών λεωφορείων. Η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί και ο λόγος είναι ότι πλέον περιορίζονται στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των εργαζομένων λόγω εφαρμογής τηλεργασίας αλλά και λόγω αναστολής στην λειτουργία των καταστημάτων.


Το προηγούμενο διάστημα η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο είχε ανακάμψει μετά από μια μακρά περίοδο επιβράδυνσης λόγω της οικονομικής κρίσης. Το 2018 έκλεισε με 226.035 οχήματα ημερησίως και πέρσι στο πρώτο εννεάμηνο με 234.210 οχήματα.

Μειωμένη εμφανιζόταν τις προηγούμενες μέρες και η κυκλοφορία στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας. Μονοψήφια μείωση καταγραφόταν τόσο στην Ολυμπία οδό που διαχειρίζεται την Κορίνθου-Πατρών όσο και στην Νέα Οδό που λειτουργεί τμήμα του ΠΑΘΕ και το Αντίρριο –Γιάννενα, εικόνα όμως που αναμένεται να αλλάξει όσο θα ενισχύονται τα μέτρα.

Δραματικές είναι οι εικόνες που μεταφέρονται τις τελευταίες εβδομάδες και από το οδικό δίκτυο της Ιταλίας καθώς στους αυτοκινητόδρομους κινούνται πλέον μόνο φορτηγά, ο λιγοστός κόσμος κυκλοφορεί με «στολές αστροναύτη» και τα διόδια είναι ελεύθερα.

Χθες, οι εταιρείες λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων προχώρησαν η μία μετά την άλλη σε προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι εταιρείες Αττική Οδός και Αττικές Διαδρομές ΑΕ (εταιρεία λειτουργίας της Αττικής Οδού) ανακοίνωσαν ότι από σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου, και μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο η Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών. Κατεβάζουν προσωρινά ρολά τα 9 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών στην Αττική Οδό και τα 3 Σημεία Εξυπηρέτησης στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα (Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Καλαμάτα).

Οι εγγραφές συνδρομητών και η χορήγηση πομποδεκτών θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά και μέσω courier, ενώ οι επαναφορτίσεις των πομποδεκτών θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Στους οδηγούς προτείνεται να πληρώνουν το αντίτιμο στους σταθμούς διοδίων με χρήση πιστωτικής κάρτας τραπέζης αντί με μετρητά. Αντίστοιχα, από χθες 16 Μαρτίου, τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών που βρίσκονται στους Σταθμούς Διοδίων Πελασγίας, Μακρυχωρίου και Κλειδιού έχει σφραγίσει και η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Το σύνολο των υπηρεσιών θα προσφέρεται τηλεφωνικά από το τμήμα της Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελάτων, καθώς και ηλεκτρονικά μέσω του myeway.gr.

Στους οδηγούς συστήνεται χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικών διοδίων eway για την ανέπαφη και ευκολότερη διέλευση τόσο από τους σταθμούς διοδίων της Εταιρίας μας, όσο και τους σταθμούς των συνεργαζόμενων αυτοκινητόδρομων (Αττική Οδός, Γέφυρα, Μορέας, Ολυμπία οδός).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ