2020-03-18 23:09:45
Φωτογραφία για Ασφάλεια VIP: Αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας ή… «οικιακοί βοηθοί»;;;
Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είναι γνωστά τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και εξαγγέλλονται από τις αρμόδιες Αρχές (εσωτερικές και διεθνείς). Είδαμε όμως τον Ευρωβουλευτή-Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, να επιδεικνύει (όπως τουλάχιστον χαρακτηρίσθηκε από τα Μ.Μ.Ε.) «αντικοινωνική συμπεριφορά» και να τους παραβιάζει (υποχρεωτική καραντίνα κ.λ.π.), πηγαίνοντας στο Σούπερ Μάρκετ και φορτώνοντας δύο καρότσια, που μετέφερε ο αστυνομικός-συνοδός ασφαλείας.

2. Το πρόβλημα όμως, δεν είναι αυτό που ανέδειξαν τα Μ.Μ.Ε, αλλά το γεγονός, ότι τα καρότσια μετέφερε ο συνοδός αστυνομικός. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μπορεί ο εν λόγω αστυνομικός να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προσώπου, που υποτίθεται ότι προστατεύει;;; Το ίδιο ισχύει και με τον αστυνομικό που κάνει τον… σωφέρ του προσώπου. Υπάρχει εγχειρίδιο με τους κανόνες, την τακτική και τις τεχνικές των συνοδειών ασφαλείας;;; Επιτρέπονται τέτοιες πρακτικές;;; Ο ίδιος ο «προστατευόμενος» γιατί τις ανέχεται, αν δεν τις … «προκαλεί»;;;


3. Στους ανωτέρω προβληματισμούς πρέπει να δοθούν «απαντήσεις» και σε κάθε περίπτωση να εκδοθούν σχετικές οδηγίες, ώστε οι αστυνομικοί-συνοδοί ασφαλείας να μην «μετατρέπονται» σε … «οικιακούς βοηθούς» και να τηρούνται οι κανόνες, που προβλέπονται από τα σχετικά εγχειρίδια (υπάρχουν στις Αστυνομίες άλλων Κρατών) για τις Συνοδείες Ασφαλείας κ.λ.π. (Μotorcades etc)!!!
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ