2020-03-25 02:02:01
Φωτογραφία για Βρετανία: Άλλοι 87 νεκροί - Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στον αριθμό των θανάτων
Ο Μπόρις Τζόνσον, με διάγγελμά του, ανακοίνωσε μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

στη Βρετανία λόγω κορωνοϊού Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ημερήσια αύξηση θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού κατέγραψαν οι βρετανικές αρχές, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε ραγδαία, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει καθολική καραντίνα στη χώρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν 87 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού, μια άνοδος 26% από την προηγούμενη ημέρα, ανεβάζοντας σε 422 το σύνολο όσων έχουν υποκύψει στην ασθένεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.077, (αύξηση 21%) ενώ τη Δευτέρα ήταν 6.650.

Πακέτο αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, με διάγγελμά του, ύστερα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για ολιγωρία στο θέμα της υιοθέτησης περιορισμών για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στο διάγγελμά του, ο Τζόνσον είπε στους Βρετανούς ότι επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Ψώνια.

2. Άσκηση, μόνο μία φορά τη μέρα.

3. Ιατρικές επισκέψεις.

4. Φροντίδα συγγενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

5. Κυκλοφορία μόνο ενός ή δύο ατόμων μαζί εκτός σπιτιού.

6. Για εργασία, μόνο στην περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι.

Η αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει τα μέτρα, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ζητούνται εθελοντές για να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας

Η βρετανική κυβέρνηση αναζητά 250.000 εθελοντές να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) και τους ευάλωτες ανθρώπους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Αναζητούμε 250.000 εθελοντές, ανθρώπους υγιείς, για να βοηθήσουν το NHS, να κάνουν ψώνια, να παραδίδουν φάρμακα και να στηρίξουν εκείνους που προφυλάσσονται για να προστατεύσουν την ίδια τους την υγεία», είπε ο Χάνκοκ σε δημοσιογράφους.

Από τους εθελοντές θα ζητηθεί να βοηθήσουν με καθήκοντα όπως παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία, οδική μεταφορά ασθενών από και προς νοσοκομεία για ραντεβού και να τηλεφωνούν σε ανθρώπους που είναι απομονωμένοι σε σπίτια για να ελέγχουν αν είναι καλά.

Το σύστημα στοχεύει να φτάσει μέχρι και σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που «προφυλάσσονται» - μένοντας σπίτι για 12 εβδομάδες υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης για την προστασία των ατόμων με σοβαρές συνθήκες υγείας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ