2020-03-25 11:52:36
Φωτογραφία για Άμεση αντίδραση των φαρμακοποιών της Κρήτης για συκοφαντική ανάρτηση με την τιμή του Daktarin
Την παρέμβαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Κρήτης προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία πολίτη από χωριό του Ρεθύμνου περί δήθεν αισχροκέρδειας στην τιμή φαρμακευτικού σκευάσματος που προμηθεύτηκε με άλλη αναγραφόμενη τιμή στο κουτί κι άλλη στην απόδειξη πληρωμής.

Επικοινωνώντας με το neakriti gr εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών , επεσήμαναν ότι «η αναγραφόμενη τιμή είναι προ διετίας κι είναι αβλεψία της παραγωγού εταιρείας που δεν την έχει αναμορφώσει, όταν μάλιστα η απελευθέρωση των τιμών στη αγορά του φαρμάκου με νόμο του κράτους έχει οδηγήσει ήδη σε ανατιμήσεις σε βάρος και των φαρμακείων και των καταναλωτών.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων σημειώνουν : 

.....« η χονδρική τιμή του φαρμάκου είναι περίπου 4,50 ευρώ, τιμή η οποία καθορίζεται από την εταιρεία JOHNSON και JOHNSON που το διακινεί στην Ελλάδα. Με ΦΠΑ 6% συν το νόμιμο κέρδος του φαρμακείου η λιανική πάει στα 6,22 που είναι η νόμιμη τιμή. Η τιμή 3,53 που αναγράφεται στο κουτί του φαρμάκου δεν ισχύει και κακώς η εταιρεία συνεχίζει να την τυπώνει πάνω στο κουτί. Την Πέμπτη πρωί θα ζητήσουμε από τους νομικούς μας να δουν τις ευθύνες της εταιρείας και θα κινηθούμε αναλόγως» .

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν ήδη σε όλες τις νομικές διαδικασίες για την υπεράσπιση της νομιμότητας και της αλήθειας.

Τα φαινόμενα συκοφάντησης του κλάδου συνεχίζονται δυστυχώς.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ