2020-03-25 17:16:51
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Ξάνθη από τον ιό - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Newsroom newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη είναι ο 21ος νεκρός από τον κορονοϊό στη χώρα και ο πρώτος στην πόλη. Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον 21ο νεκρό στη χώρα μας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημία στη χώρα μας, εμφανίστηκε την Τρίτη (24/03) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 48, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 743.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αγγίζει πλέον τους 45, γεγονός που απέδωσε ο κύριος Τσιόδρας στην εισροή και νέων στοιχείων που αφορούν παλαιότερες νοσηλείες. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα.


Τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά διερευνούν ΕΟΔΥ και υπουργείο Υγείας

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνούν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ τον θάνατο της 41χρονης γυναίκας στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι ειδικοί θέλουν να απαντήσουν στο ερώτημα, εάν η γυναίκα έπασχε, εκτός από χρόνιο άσθμα, και από τυχόν άλλα νοσήματα, χωρίς ενδεχομένως να το γνωρίζει.

Ο θάνατος της γυναίκας έχει δημιουργήσει ανησυχία στους πολίτες, για τη ραγδαία επιδείνωση που μπορεί να έχουν ασθενείς με ήπια συμπτώματα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων αναμένει επίσης το υπουργείο Υγείας, το οποίο δίνει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν έχουν αλλάξει για τα περιστατικά εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων. Συστήνεται η παραμονή στο σπίτι και η συχνή επικοινωνία με τον οικογενειακό γιατρό.

Ανησυχία για τον θάνατο της 41χρονης

Η 41χρονη από το χωριό Κορέστιο της Καστοριάς εξέπνευσε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και είναι το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέφερε από χρόνιο άσθμα. Πληροφορίες από το στενό της περιβάλλουν αναφέρουν ότι η 41χρονη παρουσίασε συμπτώματα και απευθυνόμενη στον ΕΟΔΥ έλαβε τη σύσταση να μείνει στο σπίτι της σε καραντίνα, μακριά από τα παιδιά και το σύζυγό της. Ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο να την παραλάβει, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ