2020-03-25 22:53:36
Φωτογραφία για Ολλανδία: Μέσα σε μια μέρα 811 νέα κρούσματα
Κορωνοϊός: Άλλοι 63 άνθρωποι πέθαναν σε μια μέρα από τον κορωνοϊό στην Ολλανδία – Συνολικά έχουν καταγραφεί 5.560 κρούσματα και 276 θάνατο

Δραματική αύξηση 17% μέσα σε μια ημέρα σημείωσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα κατά 811 φθάνοντας συνολικά τα 5.560.

Επίσης, καταγράφηκαν 63 νέοι θάνατοι, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα στους 276, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην καθημερινή του ενημέρωση.

Το ινστιτούτο ανέφερε επίσης πως αναμένει ότι τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν αυτό τον μήνα στην Ολλανδία, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων και των σχολείων και η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων, θα αρχίσουν να φαίνονται στον αριθμό των κρουσμάτων «στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».


Ακυρώνονται οι κεντρικές απολυτήριες εξετάσεις

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση των κεντρικών απολυτηρίων εξετάσεων, αντίστοιχων με τις εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές στη Γαλλία για το μπακαλορεά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην Ολλανδία τα σχολεία είναι κλειστά από τις 16 Μαρτίου στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η απόκτηση ή όχι του απολυτηρίου θα προσδιοριστεί ως εκ τούτου αποκλειστικά με βάση τους βαθμούς που έχουν αποκτηθεί στη διάρκεια του σχολικού έτους.

«Θέλω να δοθεί σε όλους τους μαθητές η δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πλήρες (απολυτήριο) δίπλωμα και έτσι να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση προς την ανώτατη εκπαίδευση σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ολλανδός υπουργός Παιδείας Άρι Σλομπ.

Σκέψεις για εξ αποστάσεως διαγωνισμούς

Τα σχολεία έχουν κι άλλο χρόνο, μέχρι τις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να βάλουν στους μαθητές τα υπόλοιπα διαγωνίσματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα έτσι ώστε να υπολογιστούν οι βαθμοί που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο προτρέπει τις σχολικές μονάδες να διοργανώσουν τη διεξαγωγή των διαγωνισμάτων αυτών εξ αποστάσεως, για παράδειγμα μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αν τα σχολεία δεν είναι σε θέση να κάνουν τα διαγωνίσματα εξ αποστάσεως, αυτά μπορούν να διεξαχθούν στα σχολεία με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας του 1,5 μέτρου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ