2020-03-26 09:01:55
Φωτογραφία για Ιταλία: Διαψεύδονται οι ελπίδες για μείωση των θανάτων
Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής

Δυστυχώς, στην Ιταλία διαψεύδονται οι ελπίδες για ανακοπή του κοροναϊού. Μετά από δύο συνεχείς ημέρες μείωσης των θανάτων, ήρθε χθες νέα αύξηση τους: 743 νέοι θάνατοι και 5.249 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα στις 22 και 23 Μαρτίου είχαμε μείωση των νέων θανάτων επί δύο ημέρες, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας. Γεγονός που γέμισε με χαμόγελο όλους ότι ίσως να πρόκειται για την αρχή του τέλους της τραγωδίας.

Σήμερα 25 του μηνός είχαμε πάλι μικρή μείωση των θανάτων, οι οποίοι έφθασαν τους 683 και οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα κατά την κορύφωση της επιδημίας και ευελπιστούν ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει η λύτρωση. Τα ίδια όμως έλεγαν και πριν από 2 εβδομάδες.

Μάλιστα, σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Angelo Borrelli τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς εμφάνισε πυρετό. Να σημειωθεί ότι ο Borrelli διαδέχθηκε τον Guido Bertolaso, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μιλάνου, καθώς έχει βρεθεί ότι νοσεί με COVID-19.


Κάποιοι θεωρούν ότι οι θάνατοι από τον κοροναϊό υποεκτιμώνται. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πόλη του Μπέργκαμο, υπήρξαν 108 περισσότεροι θάνατοι κατά τις πρώτες 15 μέρες του Μαρτίου αυτού του έτους σε σύγκριση με το 2019 (164 θάνατοι το 2020 έναντι 56 θάνατοι το 2019). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 31 θάνατοι αποδόθηκαν στον κοροναϊό (λιγότερο από το 30% των πρόσθετων θανάτων φέτος)

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Giorgio Gori, “υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που έχουν πεθάνει αλλά ο θάνατος τους δεν έχει αποδοθεί στον κοροναϊό, επειδή πέθαναν στο σπίτι ή οίκο ευγηρίας και δεν είχαν ελεγχθεί”.

Σημειώνεται ότι τα σκληρά μέτρα καραντίνας (lock down) ελήφθησαν στις 11 Μαρτίου και ο σχεδιασμός των αρχών είναι ότι η ύφεση αναμένεται 2-3 εβδομάδες αργότερα. Συνεπώς, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της επιδημίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ