2020-03-26 13:51:11
Φωτογραφία για Γουόρεν Μπάφετ έχασε 21 δισ. – Δείτε πώς (δεν) ξοδεύει τα υπόλοιπα 67 δισ.
Ο άνθρωπος που σε ηλικία 11 ετών άρχισε να τζογάρει στο χρηματιστήριο - Πώς εφτιαξε την περιουσία του και οι όχι και τόσο λογικές συνήθιες του για δισεκατομμυριούχος

Ο Γουόρεν Έντουαρντ Μπάφετ είναι Αμερικανός μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος με καταγωγή από την Όμαχα της Νεμπράσκα.

Θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο,και είναι ο προεδρεύων, γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway.

Συγκαταλέγεται αδιάλειπτα ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και το 2008 ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος. Το 2012 το περιοδικό Time τον συγκατέλεξε ανάμεσα στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος μένει στο ίδιο σπίτι που αγόρασε τη δεκαετία του 1950, και μέχρι πριν λίγα χρόνια οδηγούσε ένα μικρό αυτοκίνητο, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον τον ενδιαφέρει περισσότερο να αυξήσει τα κέρδη του, παρά να τα ξοδέψει.


Αυτή η στρατηγική θα είχε καλά αποτελέσματα αν οι συνθήκες στον κόσμο και στην οικονομία ήταν φυσιολογικές, αλλά τώρα, με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, η αξία της περιουσίας του Mπάφετ έπεσε κατά 24,1% από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Μεγάλο κομμάτι των απωλειών του Μπάφετ αφορά το μερίδιο του στην Berkshire Hathaway, η οποία υπολογίζεται ότι έχει χάσει 80 δισ. δολάρια λόγω της πτώσης των μετοχών που διαχειρίζεται.

Τώρα η αξία του φυσικά δεν βρίσκεται στα 88 δισ. δολάρια, αλλά κατέβηκε στα 67,6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο να δούμε το πώς ο Μπάφετ ξοδεύει ή καλύτερα δεν ξοδεύει τα δισεκατομμύρια του, έστω και αν τώρα είναι λιγότερα:

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει περιουσία αξίας 67,6 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ξεκίνησε να χτίζει την περιουσία του επενδύοντας στο χρηματιστήριο σε ηλικία 11 ετών και έφτασε τα 53.000 δολάρια στην ηλικία των 16 ετών

Ωστόσο, το 99% της περιουσίας του οικοδομήθηκε μετά τα 50 έτη

Λαμβάνει ετήσιο μισθό 100.000 δολαρίων στην Berkshire Hathaway με την αξία του να είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ουρουγουάης

Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι δισεκατομμυριούχος από το πώς ξοδεύει τα χρήματα του

Έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την αγορά πολλών ακινήτων ή αυτοκινήτων. Το σπίτι που αγόρασε το 1958, έκανε 31.500 δολάρια. Λόγω του πληθωρισμού σήμερα, κοστίζει 276.000 δολάρια.

Οδηγεί μια Cadillac DTS του 2006, αλλά το 2014 αγόρασε την Cadillac XTS στη τιμή των 44.600 δολαρίων. Επιπλέον έχει δηλώσει ότι αγοράζει χτυπημένα αυτοκίνητα και τα φτιάχνει από την αρχή.
Μπαφετ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ