2020-03-31 10:14:03
Φωτογραφία για Λεηλασίες και κοινωνική αναταραχή στην Νότια Ιταλία
Στην Ιταλία εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει στα κοινωνικά δίκτυα «ομάδες πεινασμένων» όπου προβάλλουν και επαινούν εχθροπραξίες κατά supermarkets. 

Η καραντίνα του κοροναϊού οδηγεί σταδιακά ανθρώπους που έχουν χάσει το εισόδημά τους στην παρανομία. Ένα ιδιωτικό γκρουπ με όνομα «Εθνική επανάσταση» έχει σύνθημα «φτάνει η παραμονή στο σπίτι, πρέπει να φάμε». Άλλο γκρουπ υπόσχεται να πυροδοτήσει εξέγερση σε μια πόλη ώστε να εξασφαλίσει ψωμί για τις φτωχές οικογένειες. Μέχρι στιγμής, οι εντατικές προσπάθειες των αστυνομικών αποδίδουν.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία δεν αφορά μόνο τα νοσοκομεία. Με την χώρα να βρίσκεται σε ολικό lockdown, ένα νέο πρόβλημα που έχει πλέον ανακύψει είναι αυτό της αδήλωτης εργασίας.

Αυτοί οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται επίσης να μείνουν σπίτι, αλλά τώρα δεν έχουν δικαίωμα σε οποιαδήποτε μορφή προστασίας.

Δήμαρχοι σε αρκετές πόλεις της Νότιας Ιταλίας φοβούνται ότι οι λεηλασίες και η υποκίνηση στη βία, που παρατηρούνται σε μεμονωμένες για την ώρα περιπτώσεις, μπορεί να πολλαπλασιαστούν και να οδηγήσουν σε ευρύτερη κοινωνική αναταραχή.


Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήρθε όταν ένοπλοι αστυνομικοί άρχισαν να φρουρούν τις εισόδους σε σούπερ μάρκετ στη Σικελία μετά από αναφορές για λεηλασίες από ανθρώπους που δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά την αγορά των τροφίμων.

Σε άλλους δήμους, οι ιδιοκτήτες μικρότερων καταστημάτων έχουν εξαναγκαστεί από τους κατοίκους να δίνουν δωρεάν φαγητό, σύμφωνα τουλάχιστον με την Corriere della Sera. Στο μη προνομιούχο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν από τη μαύρη αγορά

Πηγη ilgiornale.it
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ