2020-03-31 14:28:12
Φωτογραφία για Απόλυτα ακριβές τεστ διάγνωσης κοροναϊού ανέπτυξαν οι Ρώσοι
Τη δημιουργία τεστ που εντοπίζει με «εξαιρετική ακρίβεια» τον κοροναϊό ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του το ρωσικό Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών Επιδημιολογίας Rospotrebnadzor.

«Η εξέταση έχει περάσει με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές και έχει εγγραφεί για χρήση στη Ρωσική Ομοσπονδία (…) στις 25 Μαρτίου 2020», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου και μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Η νέα εξέταση πληροί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις ακριβείας και εξειδίκευσης, επιτρέποντας όχι μόνο τον εντοπισμό του SARS-CoV-2, αλλά δείχνοντας και τη διαφορά που έχει από άλλους ιούς τύπου SARS-Cov και MERS-Cov», προστίθεται.

Εν τω μεταξύ, μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ισχύουν από τη Δευτέρα στην περιοχή της Μόσχας και σε ακόμη 16 περιοχές της Ρωσίας σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορoναϊού. Σύμφωνα με το TASS, βάσει του απολογισμού της Δευτέρας, συνολικά 1.836 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρωσία, 66 ασθενείς έχουν αναρρώσει ενώ ως τις 1200 ώρα Μόσχας τη Δευτέρα είχαν χάσει τη ζωή τους εννιά ασθενείς.


Αργότερα είχαν ανακοινωθεί θάνατοι που σχετίζονται με τον κορoναϊό στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή Βλαντίμιρ. Στη Μόσχα έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα, στο σύνολό τους 1.226.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για να μπορεί το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση σε σχέση με τον κοροναϊό.

Από τις 30 Μαρτίου, η πρωτεύουσα και τα προάστια γύρω της άρχισαν να εισέρχονται σε πιο αυστηρή καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορoναϊού. Οι πολίτες επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο σε περιπτώσεις που χρειάζονται έκτακτη ιατρική βοήθεια, για να πάνε στη δουλειά τους και να επιστρέψουν, να πάρουν το κατοικίδιό τους βόλτα σε ακτίνα το πολύ 100 μέτρα από το σπίτι τους, να αγοράσουν τρόφιμα από το πιο κοντινό τους κατάστημα και να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος ακόμα να φύγει από την Μόσχα και να μπει στην πόλη, αλλά όλες οι άλλες μετακινήσεις εντός της πόλης χρειάζονται ειδική άδεια.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αναφέρει ότι «οι περιοχές οι Ρωσίας επιβάλλουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού». «Η Μόσχα και η περιοχή της Μόσχας ήταν οι πρώτες που έκαναν αυτό το βήμα», γράφει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, απαγορεύσεις έχουν επίσης επιβληθεί στις περιοχές Αγία Πετρούπολη, Αντιγκέα, Μάρι Έλ, Ταταρστάν, Σάκχα, Τσουβασία, Αρχάγγελσκ, Βόλογκντα, Ιρκούτσκ, Καλίνιγκραντ, Μούρμανσκ, Νόβγκοροντ, Λίπετσκ, Ριαζάν, Σβερντλόφσκ και Ουλιάνοφσκ.

Σε άλλη εξέλιξη, η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστάζια Ράκοβα δήλωσε ότι η πόλη θα χρησιμοποιεί δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού για να παρακολουθεί πού βρίσκονται οι ασθενείς με κοροναϊό, οι οποίοι λαμβάνουν κατ' οίκον θεραπεία. Νωρίτερα, μια ασθενής που έχει επιβεβαιωθεί ως θετική με τον ιό απέδρασε από το νοσοκομείο αναφοράς Κομμουνάρκα. Εντοπίστηκε από σύστημα κλειστής παρακολούθησης και επέστρεψε πίσω στο θάλαμο νοσηλείας.

«Κάνουμε πιο αυστηρό το καθεστώς (για ασθενείς που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους). Αυτή την ώρα, η συνεχής παροχή δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για όσους λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο άμεση ανταπόκριση», ανέφερε η Ράκοβα.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ