2020-04-02 16:46:24
Φωτογραφία για Μάσκες τύπου FFP2 και FFP3 δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες
Σαφείς προειδοποιήσεις για τις χειρουργικές μάσκες καθώς και τη λανθασμένη ή ακόμη και επικίνδυνη χρήση τους από τους πολίτες εξέδωσε ο ΠΙΣ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει οι μάσκες με βαλβίδα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις μάσκες με βαλβίδα (τύπου FFP2 και 3), η χρήση τους από ασθενείς ευνοεί τη μετάδοση του ιού στο εξωτερικό περιβάλλον (ψεκάζοντας προς τα έξω εκπνοές με ιικό φορτίο). Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και όταν βλέπουν κάποιο –μη γιατρό ή νοσηλευτή- να φοράει τέτοια μάσκα πρέπει να τηρούν μεγάλες αποστάσεις.

Οι μάσκες αυτές είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για χρήση από γιατρούς και νοσηλευτές που διαχειρίζονται περιστατικά του Covid-19. Και πρέπει να φέρονται μόνο εντός των χώρων που είναι μολυσμένοι, δηλαδή όταν μετακινείται ο γιατρός ή ο νοσηλευτής από τη μολυσμένη περιοχή, σε καθαρή περιοχή του νοσοκομείου, πρέπει να βγάζει τη μάσκα του. Όλο το υπόλοιπο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να φορά απλές χειρουργικές μάσκες.


Οι ιδανικές μάσκες είναι οι χειρουργικές μιας χρήσεως οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες φορές. Οι πάνινες μάσκες προφυλάσσουν επαρκώς εφόσον χρησιμοποιούνται για προληπτική χρήση (δηλαδή όχι νοσηλεία ασθενούς με Covid-19) αλλά θα πρέπει να πλένονται και να σιδερώνονται μετά από κάθε χρήση. Επίσης, τονίζεται πως η χρήση απλής μάσκας δεν προστατεύει τους υγιείς αν δεν κρατούνται οι απαραίτητες προφυλάξεις.

https://www.farmakeutikoskosmos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ