2020-04-03 14:00:21
Φωτογραφία για Αναστολή συμβάσεων σε 3 εφημερίδες - Δέιτε αναλυτικά
Η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις Τύπου προχωρούν σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας, με μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων που απασχολούν αλλά και των υπολοίπων ειδικοτήτων… 

Η αρχή έγινε με την “Εφημερίδα των Συντακτών” και ακολουθούν το “Θέμα”, η “Καθημερινή”, τα “Παραπολιτικά” κ.α., ενώ σειρά έχουν πάρει και ορισμένες τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Ήδη λοιπόν οι εργαζόμενοι των παραπάνω εφημερίδων έχουν ενημερωθεί από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων όπου εργάζονται. 

Σημειώνεται ότι χρήση του συγκεκριμένου μέτρου μπορούν να κάνουν οι εργοδότες που μειώνεται ο τζίρος τους από τις συνέπειες του κορωνοϊού, ενώ οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στο καθεστώς της αναστολής, αυτόματα είναι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ που θέσπισε η Κυβέρνηση, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη η οποία υπολογίζεται επί του ονομαστικού τους μισθού. Τέλος να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, για το ίδιο χρονικό διάστημα με εκείνο που έκανε χρήση του μέτρου. Είναι προφανές ,όμως, ότι ο εργαζόμενος διασφαλίζεται για την περίοδο της κρίσης, και για το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά όχι για το τι θα συμβεί την “επόμενη ημέρα”, αφού η πίεση ειδικά στις επιχειρήσεις Τύπου, σε αντίθεση με τα κανάλι,α θα είναι μεγάλη από τη μείωση των πωλήσεων και των διαφημιστικών εσόδων.

Πηγή: Enimerosi24.gr

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ