2020-04-03 23:06:27
Φωτογραφία για Η αμερικανική οικονομία έχασε 710.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο
Μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει προσφέρουν τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ για την ανεργία τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με αυτά, η αμερικανική οικονομία έχασε τον Μάρτιο 710.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι μέσες προβλέψεις των οικονομολόγων εκτιμούσαν ότι η μείωση θα ανέρχονταν στις 100.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας σε 11 χρόνια και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών αλλά τα στοιχεία Απριλίου αναμένεται να είναι πολύ χειρότερα.

Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 4,4% από το χαμηλό πέντε δεκαετιών του 3,5%. Η απασχόληση αυξάνονταν στις ΗΠΑ επί 113 συνεχόμενους μήνες μέχρι τις απώλειες του Μαρτίου.

Ωστόσο τα στοιχεία περιλαμβάνουν μέχρι και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου πριν η επιδημία ξεκινήσει την ευρεία εξάπλωσή της στις ΗΠΑ, οπότε η έκθεση για την απασχόληση του Απριλίου είναι αυτή που θα δώσει μια πληρέστερη εικόνα του πλήγματος στην αγορά εργασίας, με τα χθεσινά στοιχεία για τον αριθμό των νέων αιτήσεων για επιδόματα εργασίας να είναι ιδιαιτέρως δυσοίωνα. Χθες ανακοινώθηκε ότι υποβλήθηκαν 6,6 εκατ. νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας την εβδομάδα 21 με 28 Μαρτίου, ενώ συνολικά στο διάστημα 14 με 28 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις ανερχονται σε σχεδόν 10 εκατ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η τεράστια αύξηση των αιτήσεων για ανεργία, υποδηλώνει ότι η ανεργία αυξήθηκε στην πραγματικότητα σε περίπου 10%.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ