2020-04-04 09:00:12
Φωτογραφία για Πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσω των κλιματιστικών
Η κρίση της πανδημίας του κοροναϊόυ στην Ελλάδα εξελίσσεται ομαλά, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων.

Σύμφωνα με τον Θάνο Δημόπουλο, πρύτανη του ΕΚΠΑ, «πηγαίνουμε καλά σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη». Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του κοροναϊού.

Για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσω του κλιματισμού, ο πρύτανης σημείωσε πως σύμφωνα με μελέτες ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό. «Επειδή υπάρχει αμφιβολία, η σύσταση είναι να μην χρησιμοποιούνται τα κλιματιστικά, να έχουμε ανοιχτά παράθυρα. Απαγορεύεται η χρήση συστημάτων ανακύκλωσης του αέρα».

Για το τεστ των αντισωμάτων που έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συλλεχθούν δεδομένα

Στην Σιγκαπούρη όμως μια μελέτη έδειξε ότι τα κλιματιστικά βοηθούν στο να διασπείρουν τον κοροναϊό μέσα στον χώρο ενός σπιτιού ή ενός γραφείου επειδή ψύχουν και κατεβάζουν την θερμοκρασία κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου. 

Aυτή είναι και η αιτία που έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε χώρες που αυτήν την εποχή έχουν καλοκαίρι.

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2020/03/o-koronaios-se-poia-thermokrasia-antexei-sto-periballon-kai-ti-ginetai-me-ta-air-conditioners.html#ixzz6IbK8Qki9
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ