2020-04-05 21:34:33
Φωτογραφία για Ινδία απαγορεύει τις εξαγωγές χλωροκίνης
Το φάρμακο «κλειδί» κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον Τραμπ που η Ελλάδα πρόλαβε να εισάγει - Οι εξαγωγές έχουν απαγορευτεί χωρίς καμία εξαίρεση και με άμεση ισχύ - Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 κρούσματα και 77 θανάτους

Καθολική απαγόρευση των εξαγωγών υδροξυχλωροκίνης, ανακοίνωσε η Ινδία, ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θεωρεί το «κλειδί» στον αγώνα κατά του Covid-19.

Οι εξαγωγές του φαρμάκου και των σκευασμάτων του έχουν απαγορευτεί «χωρίς καμία εξαίρεση» και με άμεση ισχύ, δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου της Ινδίας. Η ρυθμιστική αρχή εμπορίου προχώρησε τον περασμένο μήνα σε περιορισμένες αποστολές του φαρμάκου, επιτρέποντας κάποιες εξαιρέσεις όπως για ανθρωπιστικούς λόγους και για την εκπλήρωση προηγούμενων δεσμεύσεων.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και ο Ντόναλντ Τράμπ συζήτησαν για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα φαρμάκων και άλλων ιατρικών προμηθειών, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι η χρήση υδροξυχλωροκίνης θα μπορούσε να θεραπεύσει άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Η αποτελεσματικότητά του κατά των λοιμώξεων ωστόσο, παραμένει αναπόδεικτη.


Η νέα απαγόρευση αντανακλά την αυξανόμενη ανησυχία της Ινδίας για την ταχεία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, με περιστατικά κοινωνικής εξάπλωσης που ξεκινούν από διάφορα μέρη της χώρας των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ινδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 3.374 κρούσματα και 77 θανάτους, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει αγωνιστεί να κρατήσει τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια λουκέτου τριών εβδομάδων που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου, δημιουργώντας φόβους για επιτάχυνση της εξάπλωσης.

Διαβάστε επίσης:
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ