2020-04-07 07:06:11
Φωτογραφία για Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε να νοσηλευτεί στην εντατική
Από την περασμένη Πέμπτη ετοιμαζόταν ειδικό δωμάτιο στο νοσοκομείο στο οποίο

νοσηλεύεται - Χλωμό και κουρασμένο τον είδαν υπουργοί που είχαν τηλεδιάσκεψή μαζί του την Κυριακή - Για προληπτικούς λόγους η εισαγωγή του λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Ώρες αγωνίας ζεί η Βρετανία μετά την εισαγωγή στην εντατική του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, το βράδυ της Δευτέρας, έντεκα ημέρες μετά τη διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο Τζόνσον νοσηλεύεται στο St Thomas' Hospital, στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγωγή του Τζόνσον στη ΜΕΘ αποφασίστηκε για την περίπτωση κατά την οποία χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη.

Οι πρώτες ενδείξεις για την νοσηλεία του Βρετανού πρωθυπουργού είχαν παρουσιαστεί την περασμένη Πέμπτη όταν και τότε είχε πρωτοκυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ετοιμάζεται κρεβάτι για τον Τζόνσον στο νοσοκομείο στο οποίο τελικά μεταφέρθηκε
. Την Παρασκευή το μεσημέρι επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έλεγε «αισθάνομαι καλύτερα όμως έχω ακόμα πυρετό». Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Βρετανίας) με αυτοκίνητο - και αφού μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαπίστωσαν την επιδείνωση της υγείας του σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της ίδιας ημέρας - πριν τελικά την εισαγωγή του σε κρεβάτι ΜΕΘ στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής περιέγραψαν, σύμφωνα με την Daily Mail, τον Τζόνσον ως χλωμό και κουρασμένο με ορισμένους να μιλούν και για δυσκολία στην αναπνοή.

Τα ηνία της χώρας έχει αναλάβει, εντωμεταξύ, ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, προσωρινά, λένε από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο ίδιος ο Βρετανός ΥΠΕΞ που εκτελεί χρέη επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης

Αρκετοί βουλευτές κατηγορούν τον Μπόρις Τζόνσον ότι θέλησε να μιμηθεί το ίνδαλμα του, τον Ούινστον Τσόρτσιλ, αψηφώντας την ασθένεια και αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των ιατρών και επιστημόνων για την επικινδυνότητα του νέου ιού.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους πολίτες της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μήνυμα προς τους πολίτες πως είναι καλά και σε καλή διάθεση.

«Χθες (σ.σ. την Κυριακή) το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορωνοϊό. Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές», έγραψε ο ίδιος.

Ο βρετανικός πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργός της χώρας:

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ έγραψε στο Twitter: «Τρομερά άσχημα νέα. Οι σκέψης όλης της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες στιγμές».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, πολιτικοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι, όπως τα μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου των Εργατικών.

Ξένοι ηγέτες, επίσης, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εξάφρασαν την υποστήριξη και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση. «Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Μακρόν με tweet του. «Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία». Ευχές από Μέι, Τραμπ και επικεφαλής ΠΟΥ

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. «Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

«Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΫ καθώς μάχεται νε τον κορονοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε επίσης στον Τζόνσον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τη δική του πλευρά εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στον «φίλο» του Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί προσεύχονται γι’ αυτόν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ