2020-04-08 03:03:19
Φωτογραφία για Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ
Ο Αμερικανός πρόεδρος αρχικά ανακοίνωσε ότι διακόπτεται η χρηματοδότηση και λίγο αργότερα, άλλαξε στάση και είπε ότι εξετάζεται ως ενδεχόμενο, εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά του Οργανισμού για την κρίση του κορωνοϊού

Νέα... έκπληξη επεφύλασσε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και απείλησε ευθέως να διακόψει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά «πάγωσε» το δημοσιογραφικό ακροατήριο, καθώς ανακοίνωσε πως διακόπτει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ στον Οργανισμό. Λίγα λεπτά μετά, όμως, -άγνωστο γιατί- άλλαξε στάση, λέγοντας πως εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης του ΠΟΥ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ασκήσει εντονότατη κριτική κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γράφοντας στο Twitter ότι «ο ΠΟΥ πραγματικά τα έκανε μαντάρα. Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι όμως πολύ κινεζοκεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ