2020-04-10 14:23:17
Φωτογραφία για Honda και GM συνεργάζονται για νέα ηλεκτρικά μοντέλα
Η Honda ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την GM για την εξέλιξη και παραγωγή δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων που η ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει μέχρι το 2024.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας αναμένεται πως η Honda θα αξιοποιήσει την τεχνολογία μπαταριών Ultium καθώς και τη νέα ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα που παρουσίασε η GM, για την κατασκευή δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρίας.

Η Honda θα αναλάβει εξολοκλήρου την μηχανολογική διαμόρφωση και προσαρμογή της πλατφόρμας της GM στις ανάγκες και τον χαρακτήρα των δύο νέων μοντέλων της. Σημαντικό στοιχείο θα αποτελέσει η νέα τεχνολογία μπαταριών Ultium που αποτελεί πατέντα της GM και η οποία διαθέτει μια πρωτοπόρα χημική σύσταση αλλά και μια άκρως πρακτική διαμόρφωση των στοιχείων της μπαταρίας χάρη στην οποία μπορούν να στοιχηθούν σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη βοηθώντας έτσι στην χωροταξική τους ενσωμάτωση.


Η GM έχει ανακοινώσει πως η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα με τη νέα τεχνολογία μπαταριών θα αποτελέσει τη βάση για πολλά διαφορετικά μοντέλα όπως το αυτόνομο Cruise Origin, το πολυτελές SUV Cadilac Lyriq αλλά και ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα. Η πλατφόρμα θα προσφέρει τη δυνατότητα για μπροσθιοκίνητα, πισωκίνητα και τετρακίνητα οχήματα.

Η Honda θα προσθέσει φυσικά την δική της τεχνογνωσία ενώ θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό των δύο νέων μοντέλων της τα οποία θα παράγονται στις ΗΠΑ από την GM. Σαφώς η συνεργασία να έχει πολλά θετικά στοιχεία και για τις δύο εταιρίες καθώς η μεν GM θα δει το κόστος για την νέα της πλατφόρμα να μοιράζεται σε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και παραγωγικό έργο για τα εργοστάσιά της ενώ η Honda μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων που στοχεύουν κυρίως στην αγορά της ΗΠΑ.

Δείτε επίσης
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ