2020-04-12 19:42:21
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Πανάκριβα κομμάτια μοσχάρι διατίθενται με κουπόνια
Η Ιαπωνία μεταξύ άλλων φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας βοοειδή της και, πιο συγκεκριμένα, για το μοσχάρι Wagyu, μια ράτσα της οποίας το κρέας πωλείται σε υψηλές

τιμές και εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό πλέον υπάρχει πλεόνασμα παραγωγής, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας.

Ο συνδυασμός άδειων εστιατορίων, η έλλειψη γαστρονομικών ταξιδιωτών και οι ακυρώσεις κρατήσεων έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε ένα ακόμα αδιέξοδο στο οποίο μάλλον δεν φαντάζονταν ότι θα βρίσκονταν ποτέ: τον τρόπο που θα διαχειριστούν τις τεράστιες ποσότητες wagyu. Σύμφωνα με τους Financial Times, η μείωση της ζήτησης από τα εστιατόρια λόγω του ότι έχουν κλείσει, είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν στην κατάψυξη μεγάλες ποσότητες του πανάκριβου αυτού κρέατος και συνεπώς την πτώση της τιμής του. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας λοιπόν δεν έμεινε άπραγο και δημιούργησε ένα πλάνο για να ενθαρρύνει την κατανάλωση wagyu το οποίο περιλαμβάνει τη διάθεσή του στην αγορά με οικονομικά πακέτα, ακόμα και κουπόνια για να υπάρχει δυνατότητα κατανάλωσης από τα νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι στην τιμή του, που άγγιζε ακόμα και τα 550 δολάρια το κιλό, πλέον υπάρχει πτώση της τάξης του 20-40% σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.


Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απαγόρευση κυκλοφορίας, η μείωση του τζίρου στα εστιατόρια είναι σημαντική δεδομένου ότι λιγότερος κόσμος επιλέγει να τα επισκέπτεται λόγω της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού. Οι τιμές λοιπόν σε τρόφιμα πολυτελείας όπως το wagyu σημείωσαν δραματική πτώση. Συγκεκριμένα όμως, το πρόβλημα προέκυψε λόγω της υπερβολικής απόφασης του αρμόδιου υπουργείου πέρυσι το καλοκαίρι να διπλασιαστεί η παραγωγή της συγκεκριμένης ράτσας βοοειδών στα επόμενα 15 χρόνια, χωρίς βέβαια να μπορεί να υπολογίζει τον ερχόμενο «τυφώνα» που είχε σαν αποτέλεσμα και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ