2020-04-14 00:22:07
Φωτογραφία για Οκτώ στους δέκα εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς - Tο 35% θέλει ...κομμωτήριο



Την ικανοποίησή τους για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση εκφράζουν οι περισσότεροι ερωτηθέντες σε διαδικτυακή δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star. 

Συγκεκριμένα, «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολογούν τους χειρισμούς και τη στάση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 79,9%. 

Σε ατομικό-υπουργικό επίπεδο, «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολογούν τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια το 71,7%, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο το 67,7%, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 67,5%, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως το 62,4% και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση το 58,1%.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, οι πολίτες που ρωτήθηκαν τους αξιολογούν «σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά» κατά 77% και 68,7%, αντίστοιχα.


Στο κεφάλαιο «δείκτης αισιοδοξίας-προσωπική οικονομική κατάσταση στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», το 32,1% «βλέπουν» ότι θα μείνει στάσιμη, το 24,3% εκτιμούν ότι θα χειροτερεύσει ελαφρά, ενώ πιο απαισιόδοξο είναι το 22,7%, που προβλέπει σημαντική χειροτέρευση. 

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα «πόσο υπεύθυνη θεωρείτε ότι είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του κορωνοϊού;», το 45,2% θεωρεί ότι είναι από αρκετά υπεύθυνη (25,9%) έως πολύ (12,2%) και πάρα πολύ (7,1%) υπεύθυνη, την ώρα που το 35,7% υποστηρίζει πως είναι λίγο υπεύθυνη (18,3%) ή και καθόλου υπεύθυνη (17,4%). 

Τι επιθυμούν να κάνουν μετά την κρίση του κορωνοϊού οι πολίτες; Στις απαντήσεις τους καταγράφεται ως πρώτη απάντηση το «να πάω κομμωτήριο» (35%) κι ακολουθούν «να πάω διακοπές στο εξωτερικό» (28%), «να αγοράσω είδη ένδυσης-υπόδησης» (20%) και «να κάνω περιποίηση ομορφιάς» (13%).

Έξι στους δέκα, τέλος, έχουν δει περισσότερες ειδήσεις στην τηλεόραση στο διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, την ώρα που τρεις στους δέκα έχουν δει ειδήσεις όσο και πριν τον κορωνοϊό.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ