2020-04-14 12:24:13
Φωτογραφία για Έρευνα επιβεβαίωσε την απώλεια όσφρησης και γεύσης ως συμπτώματα COVID-19
Eρευνα που δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου στο International Forum of Allergy & Rhinology, από ερευνητές του  UC San Diego Health, αναφέρει τα πρώτα εμπειρικά ευρήματα που συνδέουν ισχυρά την απώλεια αισθήσεων - όσφρηση και γεύση - με την COVID-19.

Η Carol Yan, του  UC San Diego Health, δήλωσε ότι με βάση την έρευνά της, αν κάποιος εμφανίζει απώλεια όσφρησης και γεύσης έχει πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχει  COVID-19 παρά άλλα αίτια λοίμωξης. Το πιο κοινό πρώτο σημάδι παραμένει ο πυρετός αλλά η κούραση και η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης ακολουθούν ως άλλα πολύ κοινά αρχικά συμπτώματα. Πρόσθεσε ότι αυτή η έρευνα στηρίζει την ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση για απώλεια γεύσης και όσφρησης ως αρχικά σημάδια της COVID-19.

Οι ερευνητές εξέτασαν 1.480 ασθενείς με συμπτώματα τύπου γρίπης και ανησυχία σχετικά με πιθανή λοίμωξη από COVID-19.

 

Από αυτούς,  102 ήταν θετικοί στον ιο και  1.378 αρνητικοί. Η έρευνα περιέλαβε απαντήσεις από 59 θετικούς στην  COVID-19 ασθενείς και 203  αρνητικούς.

Η Yan δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε  υψηλή εμφάνιση και μοναδική παρουσία ορισμένων αισθητηριακών βλαβών σε θετικούς στην  COVID-19. Από όσους ανέφεραν απώλεια όσφρησης και γεύσης η απώλεια ήταν συνήθως βαριά. Ωστόσο το ποσοστό αποκατάστασης ήταν υψηλό και συνήθως εμφανιζόταν μεταξύ 2-4 εβδομάδων από τη λοίμωξη.

 

Βελτίωση

Μεταξύ των ασθενών  με απώλεια όσφρησης, άνω του 70% ανέφερε βελτίωση της όσφρησης όταν ρωτήθηκε στην έρευνα και από αυτούς που δεν ανέφεραν βελτίωση πολλοί είχαν διαγνωστεί πρόσφατα.

Η αισθητηριακή αποκατάσταση συνήθως ταίριαζε με το χρόνο ανάρρωσης από τη νόσο.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που ανέφεραν πονόλαιμο συνήθως ήταν αρνητικοί στην COVID-19.Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συνήθως ήταν άνθρωποι με πιο ελαφρά νόσηση από τη λοίμωξη οι οποίοι δεν χρειαζόταν να νοσηλευτούν.

πηγή: iatronet
 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ