2020-04-15 00:47:00
Φωτογραφία για Τσιόδρας: Τα 4 κριτήρια για να χαλαρώσουμε τα μέτρα! Πότε μπορεί να επανέλθουν
HR

Τη διαβεβαίωση ότι η επιστημονική κοινότητα δεν αναμένει να μηδενιστούν τα κρούσματα για να δώσει το πράσινο φως για χαλάρωση των μέτρων, έδωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν περιμένεις να δεις μηδέν κρούσματα για να χαλαρώσεις τα μέτρα. Πάντως έθεσε τέσσερα βασικά κριτήρια ώστε οι επιστήμονες να συμφωνήσουν σε μείωση των μέτρων.

Για πρώτη φορά ο κ.Τσιόδρας επεσήμανε στις απογευματινές του δηλώσεις ότι την επόμενη εβδομάδα ή αργότερα θα συζητηθεί το θέμα της περιορισμένης άρσης των μέτρων, απαντώντας σε ερώτηση του HealthReport.gr.

Τα τέσσερα κριτήρια

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έθεσε τέσσερις βασικές προυποθέσεις ώστε οι επιστήμονες και η αρμόδια επιτροπή να εισηγηθούν την άρση των απαγορεύσεων έστω και μερικώς.

1ο. Να υπάρχει μείωση της μεταδοτικότητας στον γενικό πληθυσμό.

2ο. Να υπάρχει αντοχή του συστήματος υγείας το οποίο όπως είπε “ευτυχώς σε μας υπάρχει και ενσυναμώθηκε ακόμη περισσότερο”.


3ο. Να ελέγχεις τις εστίες αναζοπύρωσης του ιού ώστε να μπορείς να ελέγξεις την επιδημία

4ο Να έχει αναπτυχθεί ανοσία στον πληθυσμό, για το οποίο προς ώρας κανείς δεν μπορεί να τοποθετηθεί επιστημονικά.

Πότε θα ξαναληφθούν τα μέτρα

Ο καθηγητής κ.Τσιόδρας σήμειωσε ωστόσο ότι τα μέτρα ξαναλαμβάνονται αν υπάρχει διασπορά. Γι αυτό άλλωστε φέτος το Πάσχα κλείνουν ακόμη και τα κοιμητήρια. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “Χαρδαλιάς: Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ.Παρασκευή – Έξι ώρες ανοιχτά τα καταστήματα”

“Αν δεις ότι ξεφεύγει η κατάσταση ξαναπαίρνεις μέτρα” εξήγησε ο καθηγητής.

Άλλωστε όπως τόνισε, υπάρχουν χώρες που επανέρχονται στα μέτρα γιατί βλέπουν επιθετική αύξηση των κρουσμάτων”.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ