2020-04-16 10:56:48
Φωτογραφία για Απαλλάσσονται από το υποχρεωτικό «αγροτικό» οι γιατροί λόγω κορονοϊού! Ποιοι ευνοούνται
Με ειδική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας απαλλάσσει από την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους αλλά απομένει να κάνουν και το αγροτικό τους.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, με ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Υγείας και αναμένεται να επικυρωθεί σε νόμο ή να ενταχθεί άμεσα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαλλάσσονται από την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου όσοι γιατροί έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος Ιατρικών Σχολών «της ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006».

Η ρύθμιση αυτή προωθείται εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που παρουσιάζει το ΕΣΥ σε ειδικευμένους γιατρούς ειδικά τώρα που αναδεικνύεται το πρόβλημα δεόντως με την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα στη διάταξη που προωθείται επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας, του οποίου η στελέχωση παρουσιάζει προβλήματα, χρειάζεται άμεση ενίσχυση με ειδικευμένους ιατρούς».


Με την προτεινόμενη διάταξη το υπουργείο Υγείας επιδιώκει να φέρει νέους γιατρούς στα μεγάλα νοσοκομεία ειδικά τώρα που πρέπει να αυξηθεί άμεσα το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ που μάχεται με τον κορονοϊό. Διαφορετικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά.

Όπως άλλωστε αναφέρεται στο άρθρο που παρουσιάζει του HealthReport.gr: “Η άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας προκύπτει εξαιτίας, τόσο των προηγούμενων δημοσιονομικών περιορισμών, όσο και των έκτακτων αναγκών, λόγω πανδημίας“.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ